Președintele Horia Teodorescu și vicepreședinții George Șișcu și Vasile Strat, au participat, luni dimineață, la conferința organizată la sala Mihail Kogălniceanu din municipiu cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.
Încă de la primele ore, tulcenii au beneficiat de teste gratuite de glicemie și tensiune arterială la cele patru corturi amplasate pe raza municipiului Tulcea. Campania a fost organizată, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, de Colegiul Medicilor Tulcea, alături de Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, Ordinul Asistentelor şi Moaşelor din România – filiala Tulcea.
Începând cu ora 10.30, la sala Mihail Kogălniceanu au ajuns aproximativ o sută de medici din județul Tulcea, care au participat la discuțiile pe tema aleasă pentru acest an (de Ziua Mondială a Sănătății): „Entități mici, pericol mare“. Invitatul de onoare a fost prof. univ. dr. Sorin Rugină, specialist boli infecțioase.
Importanță maximă pentru sistemul de sănătate
„Cu toții trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a salva sănătatea județului Tulcea, să ridicăm nivelul actului medical din acest județ. Știți deja că am început un program de investiții în sănătate, iar aici mă refer la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, la secția de psihiatrie, la locuințele pentru medici“, a spus președintele Horia Teodorescu, după ce a mulțumit cadrelor medicale din județul Tulcea pentru toată activitatea pe care au desfășurat-o de-a lungul timpului.
Prefectul județului, Lucian Simion, a vorbit medicilor prezenți în sala de ședințe despre importanța colaborării dintre instituțiile administrației publice și cei care activează în sistemul de sănătate: „Am cerut primarilor din județ să se preocupe de acordarea de facilități pentru medicii care lucrează în localitățile lor, fie că este vorba despre suplimentarea veniturilor, de investiții în cabinetele medicale, etc“.
În aceeași ordine de idei, profesorul universitar dr. Sorin Rugină (de la Facultatea de Medicină din Constanța) a subliniat importanța autorităților locale în controlul bolilor transmise prin vectori (tema zilei de 7 aprilie 2014). „Subiectul ales pentru acest an are o tematică de sănătate publică, iar controlul acestor boli nu se poate face fără implicarea autorităților locale“, a precizat dr. Sorin Rugină.
Dr. Rugină a prezentat publicului de specialitate din sala Mihail Kogălniceanu o lucrare pe tema „Entități mici, pericol mare“ – boli transmise prin vectori.