Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

MINISTERUL JUSTIŢIEI, INTERPELAT ÎN PLENUL CAMEREI DEPUTAŢILOR PE TEMA FALEZEI DIN TULCEA MINISTERUL JUSTIŢIEI, INTERPELAT ÎN PLENUL CAMEREI DEPUTAŢILOR PE TEMA FALEZEI DIN TULCEA
Deputatul PSD de Tulcea Radu Anişoara adresat marţi în plenul Camerei Deputaţilor o interpelare cu tema “Situaţia falezei din municipiul Tulcea”, interpelare adresată ministrului... MINISTERUL JUSTIŢIEI, INTERPELAT ÎN PLENUL CAMEREI DEPUTAŢILOR PE TEMA FALEZEI DIN TULCEA

TIB_5124Deputatul PSD de Tulcea Radu Anişoara adresat marţi în plenul Camerei Deputaţilor o interpelare cu tema “Situaţia falezei din municipiul Tulcea”, interpelare adresată ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.După cum se ştie, intenţia Guvernului de a transfera faleza către Consiliul Judeţean Tulcea a fost blocată de Ministerul Justiţiei.

“Stimate Domnule Ministru, faleza din Tulcea a fost construită pentru a preveni inundarea întregului oraş, ferind astfel oraşul de apele învolburate ale Dunării.

În prezent atât, locuitorii municipiului Tulcea, turiştii care trec prin portul Tulcea în drum spre Delta Dunării cât şi operatorii de turism reclama starea jalnică în care se afla faleza Dunării. Arata într-o stare jalnică de degradare deşi, este un veritabil loc de promenadă şi reprezintă cartea de vizită a oraşului Tulcea iar impresia lăsată turiştilor fiind foarte proastă.

După cum se ştie, o zonă a falezei cât şi cheiul se afla în proprietatea Companiei Naţionale Administraţiei Porturilor Dunării Maritime Galaţi SĂ, companie ce gestionează întreaga infrastructura portuară situată pe Dunărea maritimă, respectiv terenuri portuare şi fronturi de acostare a navelor, incluzând porturile Galaţi, Brăila, Tulcea, Hârşova, Isaccea, Mahmudia şi braţele secundare Macin, Chilia şi Sf. Gheorghe.

Sunt binecunoscute eforturile istorice făcute de administraţia tulceană pentru preluarea acestui obiectiv cu scopul de a reabilita faleza, mai ales că în momentul de faţă există şi posibilitatea finanţării din fonduri europene a lucrărilor.

Recent, inclusiv premierul Sorin Grindeanu a anunţat la Tulcea că va rezolva această problemă însă ulterior a anunţat că proiectul nu a primit avizul Ministerului Justiţiei.

Ţinând cont de situaţia prezentată, vă rugăm să ne comunicaţi care a fost motivul pentru care Ministerul Justiţiei nu a avizat proiectul de Hotărâre de Guvern privind transferul unor active – printre care şi faleza municipiului Tulcea, în administrarea autorităţilor locale?

Care ar fi termenul rezolvării acestei situaţii de fapt?” se arată în interpelarea citită de deputatul Anişoara Radu.