Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Războiul săgeților Noviodunum 2024 Războiul săgeților Noviodunum 2024
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea, a inițiat în ultimii ani la Isaccea, o serie de acțiuni acțiuni de promovare inspirate din practica... Războiul săgeților Noviodunum 2024
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea, a inițiat în ultimii ani la Isaccea, o serie de acțiuni acțiuni de promovare inspirate din practica europeană. Astfel, prin abordări alternative și neconvenționale de promovare a patrimoniului cultural local, ne propunem să contribuim la îmbunătățirea accesului și a participării comunității locale la cunoașterea patrimoniului arheologic.
Stimularea unor acțiuni culturale, centrate pe organizarea de evenimente la Cetatea Noviodunum, ar putea constitui o metodă practică pentru a evidenția un obiectiv de patrimoniu, dar si o oportunitate de a cointeresa autoritățile locale, mediul de afaceri local, sponsori să sprijine efortul nostru de restaurare și punere în valoare a monumentelor descoperite în urma cercetărilor arheologice. Totodată, implicarea autorităților locale în acțiunile inițiate de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea, poate crea avantaje pe care le poate exploata prin turismul cultural.
Pentru acest an vă propunem:
Războiul săgeților Noviodunum 2024 – organizat de
A.C.S. “Arc Istoric” Galați și A.C.S. “Nokors” București
Sâmbătă, 27.04.2024, orele 10.00, în Cetatea Noviodunum, săgețile arcasilor moldavi se vor întrece cu săgețile tătarilor, pe malul Dunării, la Eski-Kale.
Concursul se desfășoară în două secțiuni:
● arcuri tradiționale
● arcuri modern
Duminică, 28.04.2024, orele 10.00, arcașii noștri organizează ateliere, demonstrații pentru cei mari și cei mici.
Un proiect susținut de:
ICEM Tulcea, Primăria oraș Isaccea, Asociația Pro Noviodunum, AZEA Isaccea