Amenzi pentru agentii economici tulceni

  politistiÎn perioada 11-15.08.2017, în baza Planului de Măsuri ”Estival 2017”, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat acțiuni pe raza județului Tulcea, având ca scop prevenirea şi combaterea actelor de contrabandă și evaziune fiscală, verificarea legalității desfășurării activităților în unitățile de cazare a turiștilor, alimentație publică, comerț stradal şi comercializarea produselor agroalimentare.

  În cadrul acțiunii desfășurate au fost efectuate controale la 24 de agenți economici de pe raza județului Tulcea, pentru verificarea modului în care administratorii respectă legalitatea actelor de cazare și comerț.

  În urma controalelor, polițiștii  au aplicat 8 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva activităților comerciale ilicite, în valoare totală de 100.000 de lei.

  Totodată , polițiștii tulceni au ridicat în vederea confiscării, bunuri în valoare de 850 de lei.

  În urma unui control efectuat la un punct de lucru al unei societăți comerciale, cu profil alimentație publică, din comuna Jurilovca, s-a constatat că agentul economic deținea cantitatea de 74 kg de produse piscicole, fără documente legale de proveniență.

  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializare fără documente legale a produselor din peşte, prevăzută de art. 64 lit h din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008, fiind aplicată totodată și o sancțiune contravențională de 10.000 lei, conform Legii nr.12/1990.