ASOCIAȚIA SWEET PEOPLE: PROIECTUL ”NOI ȘI DIABETUL ” ediția a-II-a

  foto arhiva

  foto arhiva

  Un grup de copii și tineri insulinodependenți din județul Tulcea și Tg. Jiu, va participa la tabăra montană organizată de Asociația Sweet People a copiilor cu diabet zaharat și boala celiacă din jud. Tulcea, acțiune ce face parte din proiectul ”Noi și diabetul”, ediția a-II-a, derulându-se pe perioada 20-25 august 2017, în Lerești, jud. Argeș.

  Pentru o persoană cu diabet zaharat, activitățile petrecute la altitudine, reprezintă o provocare pentru organism, permisă și chiar recomandată de medici, modificând adaptarea la presiune, aportul de oxigen, necesarul de carbohidrați (glucide) și necesarul de insulină.

  Scopul proiectului este de a încuraja copiii și tinerii cu diabet zaharat să facă sport, activități ce necesită efort fizic controlat, fiind considerat o modalitate de tratament la îndemână și lipsită de costuri suplimentare, iar drumețiile la munte reprezintă o opțiune plăcută de a realiza acest lucru. Această acțiune va contribui în egală măsură la dezvoltarea competențelor de socializare pentru copii care suferă de afecțiuni cronice și la creșterea încrederii în sine prin confruntarea cu provocarea unui efort fizic intens.

  Proiect sprijinit de: SANOFI ROMÂNIA

  Partener: Asociatia Psihologilor Antrepenori Tulcea