COMUNICAT DE PRESĂ DEPUTAT GEORGE ŞIŞCU (PNL): „Nu aş vrea să cred că este un nou proiect de genul „Noaptea că hoţii “, impus ziua în Delta Dunării! “

arbdd„Nu aş vrea să cred că este un nou proiect de genul „Noaptea că hoţii “, impus ziua în Delta Dunării! “
Deputatul liberal George Şişcu solicita o dezbatere publică reală şi în timp, nu una impusă, pe problemă proiectului ce vizează modificarea regulamentului de navigaţie în Delta Dunării
„Am luat act cu îngrijorare de situaţia tensionată produsă în zona Deltei Dunării după publicarea de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a unui proiect pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 538/2015 pentru aprobarea Regulilor privind accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Solicit iniţiatorilor o consultare reală cu oamenii din zona Deltei, cu reprezentanţii pescarilor, cu agenţii de turism şi autorităţile locale, o consultare care să elimine suspiciunea unor interese obscure care ar avantaja anumite persoane sau anumiţi investitori/agenţi de turism.
Personal voi lua legătura cu colegii noştri liberali din zona Deltei Dunării şi voi solicita puncte de vedere legate de această iniţiativă ce doreşte a bloca accesul ambarcaţiunilor cu motor de peste 100 de cai putere în anumite zone din Delta Dunării, ţinând cont şi de faptul că există proiecte europene în derulare, investiţii aflate în perioada de monitorizare, vorbim de bărci cu motor achiziţionate pe fonduri europene.
Deja există o nemulţumire generală exprimată direct şi indirect, nu atâta legat de conţinutul proiectului de interzicere, cât de modul în care a fost pus brusc pe masă, fără organizarea unor mese deschise, întâlniri publice anunţate oficial.
Nu aş vrea să cred că este un nou proiect de genul „Noaptea că hoţii “, impus ziua în Delta Dunării, deşi multe voci deja reclama acest lucru “spune deputatul tulcean Şişcu prin intermediul unui comunicat de presă.