DE CE ESTE HOGEA ÎNCONJURAT DE INCOMPETENŢI

E un obicei pentru unii să atragă în jurul loc incompetenţi, pentru a-şi masca propria incompetenţă.

Primarul Hogea tolerează de ani de zile, din motive deja ştiute de mai toată lumea, o seamă de incompetent care nu fac decât să se plângă şi să arate cu degetul spre populaţie pensionari impotenţi, vorba amicului primarului, Jipa, rău platnici, tulcenii nepăsători, aşa cum de multe ori i-a catalogat primarul de la microfonul Consiliului Local pe locuitorii municipiului Tulcea.

De ani de zile aşa zişii manageri, conducători cică pricepuţi, cu Hogea în frunte, se plâng ca Energotermul abia trăieşte, datorită rău platnicilor, că lumea nu plăteşte nici măcar apa de la robinet, câţiva lei, tot măresc capitalurile sociale cu milioane de lei, bani ce se duc în investiţii, către firme prietene, în salarii barosane pentru conducerile societăţilor falimentare, în indemnizaţiile celor din consiliile de administraţie, clienţi politici sau sclavi de partid.

Nu am auzit niciodată că unul dintre aceşti eterni atârnători din cadrul societăţilor comerciale din subordinea Consiliului Local (şi sunt destui şi la cele din subordinea Consiliului Judeţean) să demisioneze.

Să zică, da nene, sunt incompetent, în afară de a încasa subvenţia de la buget nu sunt în stare să fac nimic de ani de zile, nu am soluţii să recuperez datoriile, să devin eficient, am încercat dar nu reuşesc, vă spun la revedere! Nici măcar unul.

Oare patronul de la Carniprod are vreun angajat, la departamentul de profil, care să îi spună de ani de zile: “Ştiţi, domnu Ciuleac, am tot dat carne şi salam, dar nu reuşesc să recuperez banii de la datornici, asta e, nişte nesimţiţi” iar el ca măsură să dea anunţ la ziar: “Îi somam pe cei care au luat salam de la noi să ne dea banii” şi asta câţiva ani la rând…

Un exemplu prost, pentru că majoritatea oamenilor lui Hogea nu ar rezista mult în domeniul privat, acolo unde ar trebui să aibă rezultate, fără să curgă subvenţiile din banii contribuabililor.

Şi atunci, Hogea se plânge că Tulcea Gaz a scumpit gazul, de parcă nu s-a scumpit în toată ţara, curentul, etc, tarifele la servicii publice, gunoi, apă, etc, sunt printre cele mai mari din ţară, iar incompetenţii respectivi au totuşi bani pentru a dona tichete cadou pe care primarul să le dea gratis celor ce nu le poate închide gura cu minciuni în cadrul audientelor acordate.

De ce totuşi, de când Hogea şi PDL decid cu majoritate absolut orice în Consiliul local, de peste zece ani, primarul nu a reuşit să scape de incompetenţi şi să aducă manageri competenţi, care să aducă rezultate? Răspunsul l-am dat încă de la început: E normal pentru unii să atragă în jurul loc incompetenţi, pentru a-şi masca propria incompetenţă.