DEPUTATUL ANIŞOARA RADU, DUPĂ TABĂRA DE VARA OFSD : „Susţin certificarea unor produse tradiţionale din „Delta Dunării” la nivel european “

  ani2ofsdÎn perioada 24 – 27 august deputatul PSD Tulcea Radu Anişoara a participat la Şcoala Politica de Vară a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD), ce a avut loc la Constanţa

  La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, dl. Marian Neacşu, secretar general al PSD, dna. Viorica Dăncilă, preşedinte OFSD, Florin Iordache, vice-preşedintele Camerei Deputaţilor, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, dna. Ecaterina Andronescu, senator PSD, dna. Rovana Plub, ministru Ministerul Fondurilor Europene.
  Tabloul personalităţilor a fost completat de vedetele media Alexandru Cumpănaşu, Marius Pieleanu şi Mugur Ciuvica, pe tema „Solidaritatea între femei” şi Femei în politica vis- a- vis femei în presa”
  „Am avut onoarea şi plăcerea să particip, alături de colegele mele, la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD), ce a avut loc la ani3ofsdConstanţa.

  Școala Politică de Vară a Femeilor Social Democrate a avut o paletă extrem de generoasă de dezbateri pe teme de actualitate sau referitoare la promovarea tradiţiilor, obiceiurilor, produselor şi portului tradiţional. Costumele populare care au reprezentat cele opt zone etnografice, expoziţia de pictură „Floare de rouă” susținută de Paul Surugiu (Fuego) și frumusețea personificată de fiecare colegă care a purtat straie populare au creat o emoție reală pentru toți participanții.

  Decizia de a face toate demersurile necesare pentru certificarea unor produse româneşti tradiţionale la nivelul Uniunii Europene, adoptată în unanimitate a fost o hotărâre firească și aniofsdnecesară .

  Personal, în calitate de parlamentar de Tulcea, consider că este de datoria mea ca, alături de colegele mele din organizaţie, să susţin prin toate mijloacele posibile certificarea unor produse tradiţionale din Delta Dunării la nivel european. Cred că Delta Dunării excelează și din punct de vedere gastronomic, pe lângă cel natural în turismul românesc. Iar acest lucru trebuie să se știe la nivel național și internațional.

  La final, Şcoala de Vară a Femeilor Social-Democrate a stabilit un calendar de activităţi până la sfârşitul anului, menit să promoveze tradiţiile culturale româneşti. În acest sens, Organizaţia femeilor PSD Tulcea va susţine toate demersurile necesare şi toate acţiunile stabilite pentru punerea în valoare a patrimoniului socio – cultural nord – dobrogean, parte integrată a bogăției naționale“ a declarat deputatul Radu Anişoara la finele evenimentului.