Deputatul Anişoara RADU: „Legea prevenirii va normaliza relaţia dintre mediul de afaceri şi autorităţile de control! “

Deputat Anisoara Radu

Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi (98) Legea prevenirii, prioritate legislativă a Guvernului, un proiect de lege extrem de important pentru mediul de afaceri, și îndeosebi pentru IMM-uri

Odată cu legea prevenirii, antreprenorii vor beneficia de normalizarea relației mediu de afaceri – autorități de control bazată pe încredere, pe informare şi conformare colaborativă, astfel încât atât statul, cât și mediul de afaceri să contribuie împreună la predictibilitatea și stabilitatea cadrului general de business, susţine deputatul tulcean Anişoara RADU.
„Această lege ar urma să scape de anumite sancțiuni firmele aflate la prima abatere. Astfel, firmele depistate pentru prima dată cu anumite nereguli, de către ANAF, Inspecția Muncii sau alte instituții de control, ar urma să aibă la dispoziție 90 de zile pentru a remedia situația, fără a fi sancționate efectiv. După expirarea termenului de remediere, autoritățile respective vor demara obligatoriu, în termen de încă 10 zile, un nou control la firmele în cauză, în urma căruia vor aplică sancțiuni dacă nu s-au îndreptat neregulile.
Sub incidența acestei legi intră contravenții în locul cărora, inspectorii vor trebui să să aplice prevenire, precum și o parte de îndrumare și să propună un plan de conformare a celor care sunt controlați și să le acorde perioada de grație menționată mai sus pentru a se conforma și a intra în legalitate “a declarat deputatul Anişoara Radu, membru al Comisiei pentru Munca şi Protecţie Socială.