Preşedintele Horia Teodorescu a identificat împreună cu preşedintele FRF Răzvan Burleanu locaţia pentru o nouă bază sportivă

    frfJoi, 25 august 2016, Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean Tulcea a fost gazda conferinţei de presă prilejuită de prezenţa în Tulcea a Preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Programul a cuprins vizitarea unor baze sportive din judeţ, premierea câştigătorilor competiţiei ETNICUP, organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Tulcea, discuţii cu autorităţile locale privind identificarea amplasamentului unei noi baze sportive pe teren sintetic, precum şi o conferinţă de presă pentru popularizarea rezultatelor. Alături de Preşedintele Consiliului Tulcea, Horia Teodorescu, la conferinţa de presă au participat Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, Vicepreşedintele FRF Octavian Goga, secretarul general-adjunct Gabriel Bodescu, Prefectul Judeţului Tulcea, Marin Bădiţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea,  Dumitru Mergeani  precum şi Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Petre Badea.

    „Am avut discuţii cu Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal Răzvan Burleanu referitor la identificarea amplasamentului pentru un nou teren de fotbal sintetic, de dimensiuni normale, un proiect ce demarează la nivel naţional şi pe care dorim să-l implementăm şi noi aici, la Tulcea. S-au discutat lucruri referitoare la eventuale modificări legislative, şi multe alte lucruri legate de lumea fotbalului. Am fost şi sunt un susţinător al sportului în general şi al fotbalului în special. Am discutat şi despre ceea ce ne dorim noi, referitor la accederea echipei fanion a judeţului F.C. Delta Dobrogea Tulcea în eşaloanele superioare ale fotbalului românesc. Manifestăm o disponibilitate deosebită în susţinerea acestui fenomen. Aşa cum a spus şi Preşedintele Burleanu este o îmbinare între sport şi domeniul social. Fotbalul este sportul care prinde cel mai mult la oameni, noi românii ne hrănim cu ceea ce este şi în România şi în lume cel mai important sport”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean  Tulcea, Horia Teodorescu.

     

    Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, s-a arătat încântat de implicarea autorităţilor locale în fenomenul sportiv şi a împărtăşit cu jurnaliştii ideile pentru îmbunătăţirea mişcării fotbalistice din judeţ şi din ţară.

    „Ne interesează valorificarea valorilor sociale şi morale ale sportului. Ne-am bucurat să vedem astăzi un consiliu judeţean foarte aproape de sport şi de aceea, vă asigur de tot ce înseamnă sprijinul nostru în orice fază v-aţi afla, fie că e vorba de sprijin logistic sau idei de dezvoltare a mişcării fotbalistice.  Din păcate, dintr-o recentă cercetare sociologică, a rezultat că 31% dintre copii nu au desfăşurat nicio activitate sportivă în ultimele 12 luni.  Este de datoria noastră  să ne implicăm în a modifica acest lucru. Statistic, doar 0,5%  din populaţia  ţării  este implicată în fotbal, iar printr-o strategie a federaţiei, ne dorim ca în 5 ani acest procent să crească la 1,5%”, a declarat Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.