SEFA AJOFM TULCEA, IULIANA LEFTER, TRIMISA IN JUDECATA DE D.N.A.!

Lefter-editatProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei

LEFTER IULIANA, la data faptei director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 14 februarie 2011, inculpata Lefter Iuliana, în calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea (A.J.O.F.M.), a încheiat un acord de parteneriat între instituția publică mai sus menționată și o asociație în care, printre asociați și membri, figurau și rude ale acesteia.

Ulterior, la data de 18 februarie 2011, ascunzând existența conflictului de interese existent între sine și membrii asociației respective, inculpata Lefter Iuliana, în calitate de director executiv al aceleiași instituții publice și de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanțare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu. În baza acestei cereri, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea și partenerii săi au obținut o finanțare nerambursabilă, în vederea implementării proiectului „Formarea continuă – premiza calității în Serviciul Public de Ocupare”.

Potrivit regulilor aplicabile în materie de finanțări europene, respectiv Ghidului solicitantului – Reguli de eligibilitate, inculpata Lefter Iuliana avea obligația informării Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut.

Concret, ca urmarea a demersului fraudulos, în perioada 19.07.2011 – 2.06.2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat – A.J.O.F.M. Tulcea, respectiv prin directorul executiv inculpata Lefter Iuliana, au obținut suma totală de 8.112.016,60 lei, cu care Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Organismul Intermediar – POSDRU s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile, mobile și conturilor deținute de suspecta Lefter Iuliana.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

5 Răspunsuri la SEFA AJOFM TULCEA, IULIANA LEFTER, TRIMISA IN JUDECATA DE D.N.A.!

 1. Başpunar spune:

  Zibileanu Ştefana merge pe uliță. La un moment dat, un tip care se uita lung după ea o salută:
  – Bună!
  La care Zibileanu Ştefana, țâfnoásă şi plină de ifose îi răspunde:
  – Bună-i mă-ta! Eu sunt sexy, că m-am mutat la oraş.

 2. George spune:

  Salariatii AJOFM cunosc si ce alte tunuri a tras d-na director! S-a imbogatit peste noapte, apartamente cumparate, masini, plimbari in toata Europa, etc.

 3. Mimi spune:

  Salariatii sa faca o petitie la DNA in care sa indice fapte si probe, nu sa comenteze pe site.

 4. eu Iorga Petre fost auditor la AJOFM Tulcea la venirea D-nei Lefter ca director, d-neaei vazand ca descopar prin activitatea mea fiecare leu unde a mers si fiecare neregula o consemnam in rapoartele de audit dea lungul anilor , am constatat ca ii este frica de mine ca auditor si ma detasat ca auditor la o agentie de plati nou infiintata cu sediul la etajul 3 in cladirea Casei de Pensii. A numit in locul meu 0 doamna care nu era pregatita pentru aceasta functie si a putut lejer sa faca aceste activitati imorale consemnate in rechizitoriul judecatoriei ========RUSINE MARE PENTRU ASEMENEA ESCROCHERII SI MERITA CONDAMNARE CU EXECUTARE SI SCOATEREA LA LICITATIE A BUNURILOR DOBANDITE FLAUDUROS. Rog instanta de judecata sa ma invite ca martor in acest caz.
  Informez pe toti care imi citesc aceste randuri ca pe timpul cand era director la AJOFEM TULCEA D-NA STIGNEI nu s-au facut asemenea excrocherii.

 5. Alina spune:

  Da dar doamna Stignei nu avea atatea pile cat are aceasta mare escroaca de Lefter Iuliana, si-a dat salariatii la Agentia de prestatii sociale Tulcea si ea a angajat in urma noastra alti salariati luand banii buni pe sapca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *