Tulcean condamnat definitiv pentru că a încercat să mituiască un polițist

    puscarieLa data de 13.04.2017, Curtea de Apel Constanța a menținut hotărârea Tribunalului Tulcea prin care numitul Pascale Nicolae Georgian a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Hotărârea este definitivă.

    În fapt, la data de 31.08.2016, un agent de poliție din cadrul unui Post de Poliție — IPJ Tulcea a sesizat Direcția Generală Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Tulcea despre faptul că Pascale Nicolae Georgian l-a contactat la sediul postului de poliție și i-a solicitat să găsească o soluție favorabilă în cazul celor 3 dosare penale în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul având numere de înmatriculare provizorii expirate, distrugere și violare de domiciliu, scop în care i-a promis polițistului o sumă de bani neprecizată.

    Urmare a denunțului formulat de polițist, ofițerii de poliție judiciară ai S.J.A. Tulcea, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au organizat și realizat prinderea în flagrant a lui Pascale Nicolae Georgian în timp ce oferea suma de 100 euro polițistului.

    Autorul infracțiunii este în situație de recidivă, fiind condamnat anterior pentru tâlhărie la pedeapsa închisorii de 7 ani.