Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

„Descântec” a câştigat trofeul ediţiei a VII-a a festivalului „Tulcea FolkEST” „Descântec” a câştigat trofeul ediţiei a VII-a a festivalului „Tulcea FolkEST”
Desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folk „Tulcea FolkEST” şi-a desemnat câştigătorii duminică, pe scena Sălii Mari... „Descântec” a câştigat trofeul ediţiei a VII-a a festivalului „Tulcea FolkEST”

Desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folk „Tulcea FolkEST” şi-a desemnat câştigătorii duminică, pe scena Sălii Mari a Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Tulcea, sub egida Consiliului Judeţean Tulcea.

Cele două zile de concurs ,adică sâmbăta şi duminica trecută, au adus pe podium opt concurenţi la secţiunea interpreţi individuali, din judeţele Vaslui, Olt, Prahova, Iaşi şi Tulcea, la secţiunea grupuri vocal instrumentale participând şase trupe de folk, atât din municipiul nostru, dar şi din judeţele Neamţ şi Iaşi. În ceea ce priveşte recitalurile publicul a putut urmări performanţele artistice ale artiştilor Costel Vlase, din Tulcea, care a susţinut un minirecital sâmbătă, 6 septembrie a.c., în deschiderea formaţiei „Strada Mare”, din Galaţi, iar duminică aplauzele recitalurilor  au fost culese de talentaţii Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei, care au cântat în deschiderea spectacolului oferit de artistul Emeric Imre, acompaniat de virtuosul Jimi Laco.

Juriul, prezidat de Emeric Imre, alături de care s-au aflat Jimi Laco, referentul Bogdan Pascal, din partea Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, directorul festivalului, cantautorul tulcean de muzică folk Mircea Iordache, şi, nu în ultimul rând, Ovidiu Mihail Stângă, reporter  al Radio România Cultural, a acordat premii în valoare de 5.2000 lei. Pentru secţiunea interpreţi individuali au fost acordate două menţiuni în valoare de 200 lei fiecare concurenţilor Andrei Dunaev, din Sulina şi Ştefan Balaş, din Câmpina, Prahova, iar la secţiunea grupuri vocal instrumentale, menţiuni în valoare de 300 lei au primit trupele tulcene „Scherzo” şi „More than words”. Premiul pentru popularitate, în valoare de 300 de lei,  a fost oferit tulceanului Cristian Mihai, fost membru al cunoscutei formaţii „Foişorul de Folk”, iar concurenta Raluca Gabriela Marinescu, din Caracal, a primit Premiul Special al Juriului, în valoare de 400 de lei. Premiul secţiunii interpreţi individuali, în valoare de 800 de lei, a fost decernat concurentei Ştefana Ganea, din Iaşi, iar premiul secţiunii grupuri vocal instrumentale, în valoare de 1200 de lei a fost câştigat de duetul format de ieşenii Ciprian Cotruţă şi Claudiu Cârstean. Pe departe, cea  mai bună intrare în festival a fost dovedită pe scenă de membrii formaţiei „Descântec”, tot din Iaşi, care au câştigat Marele Premiu, în valoare de 1500 de lei şi trofeul festivalului, adică interpreta Cristina Dima, chitaristul Radu Andrei şi percuţionistul Cătălin Albu.