Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

1.325 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea 1.325 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea
În primele cinci luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au... 1.325 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

foto arhiva

În primele cinci luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 1.325 persoane, dintre care 606 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 396 au peste 45 de ani, 343 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 331 au între 25 și 35 de ani, iar 255 sunt tineri sub 25 de ani (150 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 815 provin din mediul urban, iar 510 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (395), urmate de cele cu studii profesionale (373). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 335, iar cei cu studii primare sunt în număr de 215.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Tulcea, 32 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele cinci luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2900 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, puteți accesa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Tulcea.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea