1400 de saci cu gunoi, bilanțul acțiunii Lets Do it, Tulcea!

Weekendul acesta tulcenii s-au adunat din nou pentru a strânge deşeurile din municipiu şi judeţ, în cadrul proiectului naţional Lets Do it, România! Parte a proiectului Internaţional World CleanUp Day.

„Chiar dacă organizarea a fost foarte din scurt, am reuşit să mobilizăm aproximativ 850 voluntari pe teritoriul judeţului Tulcea, care au strâns în jur de 1400 saci de deşeuri. Au participat elevi ai Liceului Spiru Haret, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Tehnologic Henri Coandă, Şcoala 12, Şcoala I.L Caragiale, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Asociaţia EuroTulcea, Palatul Copiilor, Direcţia Tineretului şi Sportului, Primăria şi Consiliul Local Tulcea, Prefectura Şi Consiliul Judeţean Tulcea, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, Poliţia Tulcea, Pompierii, Direcţia Silvică Tulcea, cu sprijinul şi mulţumirile Direcţiei de Salubritate Tulcea şi JT Group care au colectat deşeurile, iar la nivel local au participat Isaccea, Luncaviţa, Beştepe, Niculiţel, Macin.

Mulţumim autorităţilor care au răspuns foarte prompt, ţinând cont de timpul foarte scurt avut la dispoziţie, dar şi elevilor care s-au mobilizat şi s-au coordonat foarte bine între ei, cu sprijinul Adrianei Popescu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului“ au transmis organizatorii de la Lets Do it, Tulcea!

Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! Încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională în 2018.

Prefectul județului Tulcea domnul Lucian Furdui a participat activ la activitatea de ecologizare în zona Parc Monument – Colnic Hora. ,,Felicit inițiativa celor de la Mișcarea Let’s do it Romania și apreciez implicarea fiecărui tulcean participant, ca voluntar, la acțiunile de ecologizare de azi. Tulcea se vrea un oraș turistic și zone de interes turistic, precum este și zona monumentului, ar trebui permanent păstrate curate”, a declarat prefectul județului Tulcea, domnul Lucian Furdui.