Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

CANDIDATUL LUCIAN EDUARD SIMION A FOST PREZENTAT OFICIAL: „Un tehnocrat care a venit alături de echipa PSD “ CANDIDATUL LUCIAN EDUARD SIMION A FOST PREZENTAT OFICIAL: „Un tehnocrat care a venit alături de echipa PSD “
Lucian Eduard Simion a fost prezentat oficial ca şi candidat pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea în cadrul unei conferinţe organizate sâmbătă la... CANDIDATUL LUCIAN EDUARD SIMION A FOST PREZENTAT OFICIAL: „Un tehnocrat care a venit alături de echipa PSD “

IMG_1757Lucian Eduard Simion a fost prezentat oficial ca şi candidat pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea în cadrul unei conferinţe organizate sâmbătă la sediul organizaţiei judeţene PSD de pe strada Victoriei.
Actual guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei, fost prefect în două mandate şi director al Direcţiei Servicii Publice Tulcea, Lucian Eduard Simion a anunţat că se va suspenda din funcţia de guvernator pe perioada campaniei electorale.
După cum a anunţat preşedintele Horia Teodorescu, Simion este membru PSD încă de după ce nu a mai deţinut funcţia apolitică de prefect, de aproape un an şi jumătate.
„Se poate spune că Lucian Simion este un tehnocrat care a venit alături de echipa PSD, oamenii trebuie să lucreze împreună pentru binele comunităţii, are o experienţă pe care nu cred că o are multă lume la nivel naţional chiar, ştie ce înseamnă administraţia de la A la Z, nu cred că mai e timp să umblăm cu populisme, să facem experimente, să aşteptăm ca un primar sau consilierii să stea să înveţe doi ani un regulament, o lege, o procedură, apoi să se plângă că nu au avut timp, că nu au ştiut, trebuie să venim cu oameni pregătiţi şi Lucian Simion este un om pregătit alături de o echipă pregătită să acceseze programe, să atragă fonduri, să treacă direct la treaba “, a declarat Teodorescu.

Lucian Simion

Lucian Simion

„Un oraş european nu înseamnă doar aranjamente florale în zona centrală. Avem de muncă extraordinar de mult. Vin din administraţie, lucrez de mulţi ani în această zonă, ştiu problemele, atât în calitate de fost manager al firmelor germane ce se ocupau de gospodărire comunală în trei judeţe din România, apoi ca director la Servicii Publice din cadrul Primăriei Tulcea, prefect în două mandate, inspector guvernamental pe probleme de infrastructură şi nu în ultimul rând în calitatea pe care o am acum, de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Am convingerea că împreună cu întreaga echipă putem promova criteriul competentei la nivelul administraţiei publice la nivel local. Trebuie să punem în aplicare proiecte complexe şi reale care să producă un orizont de dezvoltare economico-socială pentru acest judeţ. Dacă ne uităm împrejur, prin cartiere, discutăm cu oamenii putem vedea că acest oraş a rămas suspendat undeva în timp, motiv pentru care trebuie să ne implicăm serios în zona de dezvoltare, să dăm la o parte jumătăţile de măsură care au făcut ca proiectele să aibă un ritm foarte lent de implementare la Tulcea şi să accelerăm crearea condiţiilor mai bune pentru cetăţeanul tulcean.
Vă propun o nouă viziune – proiecte şi soluţii competitive, care sunt dublate de o fundamentare foarte bună şi în acelaşi timp de soluţii de finanţare.În momentul de faţă am suficientă experienţă pentru a gestiona aceste lucruri, nu mai avem timp să facem experimente la Primărie, să stăm să învăţăm administraţie din mers, să acordăm timpi de acomodare pentru că suntem deja în mijlocul unui exerciţiu financiar european 2014-2020.
Sunt pregătit să muncesc atât cât este nevoie pentru ca lucrurile în managementul acestui oraş să se schimbe în bine. Sunt sigur că, cu experienţa pe care o am şi cu o nouă abordare alături de echipa PSD vom reuşi să schimbăm în bine faţa acestui oraş. Eu zic că am o anumită experienta politică însă cred că experienţa administrativă căpătata în ultimii ani o depăşeşte. Am un set de proiecte, un program bine articulat însă va trebui ca acest program să îl completez împreună cu dumneavoastră, trebuie să le spune cetăţenilor ce vrem, cum vrem şi când vor vedea cu ochii lor îmbunătăţiri în viaţa lor şi a oraşului. Sunt sigur că împreună vom readuce speranţa şi cât mai mulţi dintre concetăţenii noştri înapoi la Tulcea pentru a construi împreună “a declarat candidatul pentru funcţia de primar al municipiului, Lucian Simion.
În vârstă de 55 de ani, Lucian Simion este președinte al Asociației Prefecților și Subprefecților din România, președinte al Comisiei Naționale de Disciplină a Înalților Funcționari Publici și vicepreședinte al Colegiului Înalților Funcționari Publici.