Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Director al uneia dintre cele mai mari firme din domeniul agricol din România, acuzat de trafic de droguri Director al uneia dintre cele mai mari firme din domeniul agricol din România, acuzat de trafic de droguri
. Radu Ciprian Marinescu a fost reţinut alături de alte trei persoane în luna februarie, însă din motive necunoscute DIICOT a oferit informaţii eronate... Director al uneia dintre cele mai mari firme din domeniul agricol din România, acuzat de trafic de droguri

diicot.
Radu Ciprian Marinescu a fost reţinut alături de alte trei persoane în luna februarie, însă din motive necunoscute DIICOT a oferit informaţii eronate cu privire la identitatea directorului firmei S.C. ANGLO-ROM AGRICULTURE S.R.L.
„Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor CHIRICA SORIN-CRISTIAN, administrator în fapt a două cluburi de pe raza municipiului Tulcea, ANGHEL FLORIN-MARIAN, ARTEM FLORIN şi MARINESCU RADU-CIPRIAN, angajaţi ai cluburilor, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept şi deţinere de droguri de mare risc, fără drept “se arată în comunicatul eronat al DIICOT
În fapt, Marinescu nu este angajat al clubului, ci directorul adjunct al firmei ce aparţine unui multimilionar italian, firma ce administrează peste 10.000 de hectare de teren în Delta Dunării.
Mai mult, directorul acuzat de trafic de droguri apare în mass media locală ca reprezentant al S.C. ANGLO-ROM AGRICULTURE S.R.L la diverse acţiuni sponsorizate de firma, oferind premii unor tineri ce au participat la diverse competiţii.
Reprezentanţii DIICOT Tulcea se apăra spunând că ar fi o eroare de interpretare faptul că Marinescu apare în comunicat că şi simplu angajat al unui club tulcean.
Compania care administrează aproximativ 10.000 de hectare de teren este deţinută de Fri-EL Internaţional Holding, o societate cu sediul social în Luxemburg, şi care desfăşoară în România proiecte pe segmentul energiei biogenerabile.
Patronul Thomas Gostner, în vârstă de 55 de ani, are afaceri în domeniul agricol în Tulcea prin firmele Delta-rom Agriculture şi Anglo-Rom Agriculture, care exploatează aproximativ 13.500 de hectare de teren agricol. Până acum, italianul a investit în pământurile dobrogene circa opt milioane de euro.