Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

219 kilograme de pește și aproximativ 2.000 metri de plasă tip setcă confiscate de polițiștii de frontieră tulceni 219 kilograme de pește și aproximativ 2.000 metri de plasă tip setcă confiscate de polițiștii de frontieră tulceni
Polițiștii de frontieră tulceni au depistat doi cetățeni români care desfășurau activități ilegale de pescuit pe un lac situat pe raza localității Mila 23,... 219 kilograme de pește și aproximativ 2.000 metri de plasă tip setcă confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

pestePolițiștii de frontieră tulceni au depistat doi cetățeni români care desfășurau activități ilegale de pescuit pe un lac situat pe raza localității Mila 23, folosind 39 plase tip setcă în lungime totală de aproximativ 2.000 metri.

În data de 09.09.2016, în jurul orei 05.20, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, pe timpul desfășurării unei activități specifice, au observat, pe lacul Bogdaproste, situat pe raza localității Mila 23, două persoane de sex masculin care desfășurau activități de pescuit ilegal dintr-o ambarcațiune din fibră de sticlă, cu motor atașat.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbații în cauză erau B.G., în vârstă de 30 de ani și B.N., în vârstă de 33 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea, care folosiseră la pescuit 39 plase tip setcă, în lungime totală de aproximativ 2.000 metri.

Peștele capturat, 219 kg din speciile caras, știucă și babușcă, a fost predat unei societati comerciale de profil, conform procedurilor legale, plasele tip setcă și ambarcațiunea cu motor au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de ,,pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit’, faptă prevăzută și pedepsită de art.64, lit.a din O.U.G. 23/2008.