Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

24 IANUARIE Spectaculoase focuri de artificii în Piața Civică din municipiul Tulcea 24 IANUARIE Spectaculoase focuri de artificii în Piața Civică din municipiul Tulcea
Concertul Paulei Seling și spectacolul pirotehnic oferite de Consiliul Județean Tulcea au încheiat seria evenimentelor organizate în centrul municipiului Tulcea cu ocazia zilei de... 24 IANUARIE Spectaculoase focuri de artificii în Piața Civică din municipiul Tulcea

Concertul Paulei Seling și spectacolul pirotehnic oferite de Consiliul Județean Tulcea au încheiat seria evenimentelor organizate în centrul municipiului Tulcea cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

Luni, începând cu ora 14.30, în Piața Civică din municipiul Tulcea sute de persoane au participat la spectacolul organizat de Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Folcloric Profesionist „Baladele Deltei“ cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

După ce au urcat pe scenă ansambluri locale („Baladele Deltei”, „Danubius”, „Dorulețul”), dar și artiști precum Andreea Haisan, Paul Ananie sau Gelu Voicu, apreciata interpretă Paula Seling a animat atmosfera din Piața Civică, interpretând piese celebre precum „La radio se-anunță ploi“ sau „Ploaie în luna lui marte“. Concertul s-a încheiat cu „Hora Unirii“, interpretată de aceeași îndrăgită artistă, spre încântarea spectatorilor tulceni.

Spre seară, în închiderea evenimentului, tulcenii aflați în centrul municipiului au avut parte de spectaculoase focuri de artificii, oferite de Consiliul Județean Tulcea.

***

Ziua de 24 Ianuarie, cunoscută în istorie spre „Mica Unire“, reprezintă un prim pas în crearea României Mari: alături de momentul 14 noiembrie, revenirea Dobrogei la Patria Mamă și de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Unirea Principatelor Române rămâne un reper al construcției României.

Amintim, în acest sens, faptul că începând cu ora 10.00, în Piața Civică din municipiul Tulcea  a avut loc un ceremonial militar și religios organizat de Instituția Prefectului Tulcea și Garnizoana Tulcea în amintirea momentului istoric 24 ianuarie 1859.

„În urmă cu 163 de ani, românii au făcut un pas important în devenirea României moderne, prin alegerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza atât în Moldova (la data de 5 ianuarie), cât și în Țara Românească (la data de 24 ianuarie). Se configura, încă din 1859, posibilitatea înfăptuirii unui ideal străvechi al neamului românesc, acela al unității și independenței naționale. Unirea Principatelor Române, respectiv de alipirea Dobrogei (în urma Războiului de Independență) au fost elementele premergătoare celui mai relevant moment istoric din construcția României moderne: 1 decembrie 1918, Marea Unire“, a transmis, în cadrul evenimentului, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.