Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

3,2 milioane de pensionari vor primi un sprijin unic de 700 lei 3,2 milioane de pensionari vor primi un sprijin unic de 700 lei
 3,2 milioane de pensionari cu pensii sub 2000 lei/lună vor primi un sprijin unic de 700 lei – măsura face parte din noul pachet... 3,2 milioane de pensionari vor primi un sprijin unic de 700 lei

 3,2 milioane de pensionari cu pensii sub 2000 lei/lună vor primi un sprijin unic de 700 lei – măsura face parte din noul pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”.

Aceste măsuri au ca scop refacerea echilibrelor economice și sprijinirea categoriilor vulnerabile în fața scumpirilor. Astfel, s-a adoptat și:
🔺 Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă, precum și
🔺 Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
🔺 Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
🔺 Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
🔺 Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
🔺 Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Mirela Furtună
Deputat PSD Tulcea