Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ActualitateDezvaluiri 12 iulie 2022 D.C.

Consiliul Județean al Elevilor Tulcea invită profesorii și elevii tulceni să completeze Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivel Județean, formular menit să facă...

Consiliul Județean al Elevilor Tulcea invită profesorii și elevii tulceni să completeze Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivel Județean, formular menit să facă o radiografie completă a problemelor pe care le abordează tinerii și profesorii în sistemul de învățământ actual.

În fiecare an, Consiliul Național al Elevilor lansează în teritoriu Raportul privind Implementarea Statutului Elevului, un chestionar ce își propune să cunoască problemele pe care aceștia le întâmpină. Formularul le este destinat atât elevilor, cât și cadrelor didactice, având întrebări bazate pe Statutul Elevului, disponibil până în luna august a anului actual.

Deși avem Statutul Elevului, un document ce însumează atât drepturile, cât și obligațiile și sancțiunile elevilor, acesta este de cele mai multe ori nerespectat sau necunoscut de către mulți elevi și chiar cadre didactice. În calitate de reprezentanți ai elevilor tulceni, singurii din județul nostru avizați de Ministerul Educației, îndemnăm toți elevii să-și cunoască îndatoririle față de comunitatea școlară, dar și drepturile. Considerăm fundamental acest lucru pentru a ne însuși perfect exercițiul civic, devenind astfel cetățeni model, în cazul de față elevi model.

În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Tulcea dorește să afle cu adevărat rata respectării și cunoașterii Statutului Elevului prin sondarea principalilor actori educaționali, cadrele didactice și elevii. Astfel, vă îndrumăm să ne spuneți experiența voastră vizavi de respectarea acestui document, accesând site-ul https://risej.consiliulelevilor.ro/ .

„Rezultatele de până acum nu sunt mulțumitoare, numărul de respondenți fiind mic în comparație cu numărul de elevi și profesori pe care-l avem în județul nostru. Ne dorim ca Tulcea să fie in topul județelor cu cele mai multe completări. În acest sens, cu ajutorul presei locale, sperăm să ajungem la un număr mare de elevi și profesori ce iau la cunoștință Raportul nostru Privind Implementarea Statutului Elevului la Nivel Județean. În urma părerilor ce vor fi prezentate în acest raport, nouă, în calitate de reprezentanți ai elevilor, nu ne rămâne decât să servim cu succes intereselor elevilor, iar în următorul mandat vom căuta să rezolvăm toate problemele cu care se confruntă elevii tulceni.” a declarat Anisia Gabriela RUSU, președintele structurii Consiliul Județean al Elevilor Tulcea.

„Elevii județului nostru au un potențial incredibil la orice capitol și am văzut acest lucru în nenumărate rânduri. Gradul de implicare în proiectele din acest an școlar precum „Scrisorile de Dragobete” sau concursul „Cânt și dansez pentru liceul meu” ne-au depășit așteptările. Tulcea are de asemenea un potențial și în ceea ce privește completarea acestui chestionar simplu. Eu îndemn toți elevii să completeze acest formular, deoarece ne va oferi o imagine clară a problemelor pe care le întâmpină elevii, dar și cadrele didactice din Tulcea. În urma unui atelier facilitat de Consiliul Național al Elevilor la București în luna iunie, unde Tulcea a avut o delegație de 4 persoane, am aflat că România este printre singurele state membre ale Uniunii Europene ce au un act normativ care însumează toate drepturile și obligațiile elevilor. Eu cred că Statutul Elevului este un prim pas de mai mulți ani de zile către democrație în sistemul educațional. Așadar, pentru a susține acest lucru, invit toți tinerii comunității, cât și profesorii, să completeze formularul.” a declarat Alexandru Ștefan CARP, secretarul executiv al structurii Consiliul Județean al Elevilor Tulcea.