Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

5 milioane de euro pentru Biserica „cu ceas”. Va deveni obiectiv turistic! 5 milioane de euro pentru Biserica „cu ceas”. Va deveni obiectiv turistic!
Proiectul ”Conservarea, protejarea si punerea in valoare a monumentului istoric Biserica ortodoxa „Sfantul Gheorghe” din Municipiul Tulcea, judetul Tulcea” este implementat de Parohia Sf.... 5 milioane de euro pentru Biserica „cu ceas”. Va deveni obiectiv turistic!

Proiectul ”Conservarea, protejarea si punerea in valoare a monumentului istoric Biserica ortodoxa „Sfantul Gheorghe” din Municipiul Tulcea, judetul Tulcea” este implementat de Parohia Sf. Gheorghe Tulcea si isi propune promovarea valorilor cultural religioase, integrarea acestui obiectiv in circuitul turistic cultural-istoric si religios, precum si atragerea de turisti.

Valoarea totala a contractului de finantare al proiectului este de circa 25 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata este de circa 24,4 milioane lei, echivalenta cu 98.00 % din valoarea totala eligibila.

Finantarea proiectului este asigurata prin POR 2014 – 2020, Axa prioritara 5: ”Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investitii 5.1: ”Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural”, apel destinat zonei Investitiei Teritoriale Integrate Delta Dunarii.

Grupul tinta identificat in cadrul proiectului este alcatuit din cei peste 85 mii de locuitori ai municipiului Tulcea, cei peste 17 mii de elevi din judetul Tulcea si cei aproximativ 76 mii de turisti care viziteaza anual municipiul Tulcea.