Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Partida de azi dintre Delta Tulcea și FC Botoșani a fost una cu de toate:opt goluri, trei cartonașe roșii, trei penalty-uri. Tulcenii păreau că...

Partida de azi dintre Delta Tulcea și FC Botoșani a fost una cu de toate:opt goluri, trei cartonașe roșii, trei penalty-uri.

Tulcenii păreau că vor avea parte de un meci ușor după primele patruzeci și două de minute când conduceau deja cu 2-0 prin golurile marcate de Henry și Câju și după ce jucătorul oaspeților,Bălan, fusese eliminat în minutul 21, pentru o intrare grosolană, însă înainte de pauză portarul tulcenilor, Olteanu, comite fault în careu și este eliminat.Matei transformă și readuce Botoșaniul în joc, echipă ce a ieșit mai determinată de la vestiare după pauză.

O respingere greșită în careul tulcenilor, în mâna unui fundaș al Deltei, aduce un nou penalty pentru moldoveni în minutul 50, transformat de același Matei, și cei aproximativ o mie de spectatori au început să vocifereze nemulțumiți.

Echilibrul a durat doar șase minute și Florea a rupt parcă blestemul terenului propriu pentru Delta Tulcea, înscriind cu un șut la colțul lung din careu.Prăbușirea oaspeților a fost totală după ce în minutul 62 arbitrul bucureștean Florin Miron a dictat penalty la un falt în careu asupra lui Câju, dar și eliminare, după al doilea cartonaș galben acordat lui Vașvari.Florea a transformat și scorul a devenit 4-2.

Dominarea gazdelor a fost totală până la finalul partidei, botoșănenii izbutind foarte rar să mai scoată mingea din jumătatea proprie de teren.A fost 5-2 după golul marcat de Henry în minutul 67 , scorul final 6-2, fiind stabilit de nou intratul Bogdan Oprea, care a împins o minge de la doi metri în poarta goală, după o acțiune personală a lui Henry.

„A fost un meci dificil, chiardacă scorul spune altceva, pentru cei ce nu au văzut partida, a fost un moment  culminant și noi am reușit să fim mai puternici psihic, am revenit în joc și a câștigat“ a spus după meci antrenorul Constantin Gache, la primul meci pe teren propriu după revenirea la Tulcea, acesta fiind aplaudat la scenă deschisă de spectatori la finalul jocului.

După etapa cu numărul 22 Delta Tulcea rămâne pe locul secund în clasamentul primei serii, cu 40 de puncte, la trei puncte de liderul Viitorul , urmată de CSMS Iași cu 39 de puncte și de Săgeata Năvodari cu 37. Etapa următoare, miercuri 25 aprilie, Delta va bifa încă trei puncte deoarece meciul cu Victoria nu se va disputa după desființarea echipei din Brănești, în timp ce Viitorul va juca derbyul etapei cu Iași.