7 rețete pe bază de ROM pe care le vei iubi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suntem convinși de faptul că nu e prima dată când auzi că băuturile alcoolice, cum este și cazul romului, sunt folosite cu succes în nenumărate rețete delicioase. Și când spunem rom, nu ne referim strict la esența de rom, cea pe care o găsești la raftul de ingrediente pentru prăjituri ambalată în sticluțe mici, ci la băutura în sine, atât de celebră în toată lumea și asociată deseori cu Jamaica, pirați sau cocktailuri absolut încântătoare. 

Te invităm să afli care sunt cele mai inedite rețete de băuturi care au în compoziția lor ingredientul minune, romul.

1. Zombie

Dacă asociai ideea de zombie doar cu petrecerile de Halloween, percepția ta asupra acestei denumiri este pe cale să se schimbe, pentru că prima rețetă de cocktail pe care vrem să ți-o prezentăm poartă chiar acest nume. Zombie este o băutură fructată, pentru care va trebui să folosești atât rom negru, cât și rom alb. Sucul de ananas este nelipsit din rețetă, peste care se adaugă puțin suc de lime și doar un strop de sirop grenadine. Dacă vrei, Zombie este mai degrabă un punch și poate fi servit cu multă gheață, pentru o senzație de revigorare totală. 

2. Pina colada

Dacă iubești gustul de nucă de cocos, ar trebui să încerci acest cocktail chiar la tine acasă, pentru că îl poți prepara foarte simplu. Gustul tropical poate fi obținut prin amestecarea cremei de cocos cu puțin rom alb și doar un shot de suc de ananas. Paharul în care pui băutura delicioasă trebuie neapărat decorat pe măsură, cu umbreluțe sau ananas din hârtie creponată.

3. Mojito

Probabil unul dintre cele mai iubite long-drinkuri, mojito este perfect pentru zilele toride de vară pentru care deja începem să ne pregătim. Secretul pentru care această băutură este atât de răcoritoare stă în frunzele de mentă pe care va trebui să le mărunțești cu un mojar special, ca mai apoi să le arunci peste câteva cuburi de gheață. Toarnă deasupra aproximativ 50 de mililitri de rom alb și completează paharul până sus cu apă tonică, Sprite sau 7Up.

4. Mai Tai

Cei care adoră sucul de ananas se vor îndrăgosti iremediabil de Mai Tai, un cocktail absolut delicios, care combină romul alb cu romul negru, într-o simfonie de arome de ananas și sirop grenadine. 

5. Cuba Libre

Din nou, ne referim la un long-drink extrem de popular în întreaga lume, care, deși are doar trei ingrediente, te va uimi cu gustul intens și parfumat. Peste 50 de mililitri de rom alb sau negru vei turna, până la umplerea paharului, Cola, ca mai apoi să storci tot sucul de la un sfert de lime. Îți recomandăm să folosești un pahar de tip cilindru. 

6. Spice 75

Dacă am atribuit rețetele de mai sus doar verii, e timpul să ne gândim și la sărbătorile de iarnă, pentru că romul poate fi savurat în absolut orice anotimp. Pentru Crăciun sau Revelion îți poți uimi oaspeții cu câteva pahare de Spice 75, un cocktail care te va ajuta să intri în spiritul petrecerii mai ușor. În pahare de șampanie vei turna puțin rom, vei completa totul cu vin spumant, iar pe deasupra vei presăra puțin zahăr brun sau vei folosi câteva picături de sirop din zahăr brun.

7. Daiquiri

Adorat de femei, acest cocktail va fi atracția serii, dacă organizezi o petrecere acasă. Extrem de simplu de preparat, Daiquiri va combina gustul fresh de citrice cu tăria unui rom de calitate, transformând toată experiența într-o călătorie imaginară pe ținuturi tropicale. Mai poți adăuga și puțin sirop de căpșuni deasupra, dacă vrei să te bucuri de un gust cu totul special.

Comandă acum rom de la Carrefour și experimentează și tu rețetele sugerate mai sus, pentru petreceri reușite și oaspeți mai mult decât încântați!