Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

79% dintre vechiculele verificate de R.A.R. la Tulcea prezentau diferite neconformități tehnice 79% dintre vechiculele verificate de R.A.R. la Tulcea prezentau diferite neconformități tehnice
În anul 2022, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic,  76.440 de vehicule la nivelul întregii țări. În urma... 79% dintre vechiculele verificate de R.A.R. la Tulcea prezentau diferite neconformități tehnice

În anul 2022, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic,  76.440 de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

În județul Tulcea au fost verificate, în perioada menționată, 643 de vehicule. Dintre acestea, 79% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 127 (19,75%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 15,73% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 3,89% prezentau probleme de identificare, iar 5,44% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 496 de amenzi contravenționale și au fost retrase 442 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.