8 ANI DE LA ACCIDENTUL DE PE DIG, JUDECĂTORII AȘTEAPTĂ DE DOI ANI EXPERTIZA TEHNICĂ!

Zeci de tulceni, părţi civile, precum şi rudele victimelor, aşteaptă de ani de zile să afle cine sunt vinovaţii pentru tragicul accident de pe dig, în care patru persoane şi-au pierdut viaţa la data de 30 septembrie 2010. Procesul în cazul accidentului autobuzului ce transporta angajaţi de la Gelco a ajuns în instanţă abia în 2014 iar acum sunt consemnate 41 de termene de judecata,marea majoritate amănări.

În dosar au calitatea de inculpaţi acuzaţi de ucidere din culpă numiţii Razem Niculaie (şoferul autobuzului), Gheorghiu Constantin Radu, Condrat Filip, Condrat Marţian, reprezentanţii unor firme care au beneficiat de numeroase lucrări din partea Primăriei Tulcea în mandatul primarului Hogea.
Pe data de 3 septembrie 2010, la ora 6.30, un autobuz plin de femei care mergeau la fabrica de textile Gel&Co s-a răsturnat pe digul din cartierul de Est al municipiului. Patru femei au murit şi alte peste 70 de persoane au ajuns la spital în urma tragediei de pe dig.
Singurul aspect important de până acum din proces a fost stabilirea obiectivelor expertizei tehnice auto și cea cu specializare auto, precum și desemnarea unui expert din cadrul INEC București.
Și asta, atenție, în 28 octombrie 2016, urmând nenumărate termene de amânare pentru neefectuarea expertizei… până în ziua de azi.

În acest stil, probabil se va ajunge la prescriere….