Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

A fost promulgată legea privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar” A fost promulgată legea privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”
„A fost promulgată legea de aprobare a OUG 104/2018 privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”. Legea are ca... A fost promulgată legea privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”

deputatul Radu Anișoara

„A fost promulgată legea de aprobare a OUG 104/2018 privind implementarea Programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”. Legea are ca obiect legiferarea unui tip special de cont de investiţii – Contul individual de economii ‘Junior Centenar’, titularul contului fiind orice copil care îndeplineşte cumulativ mai multe condiţii.

Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1.200 lei.
Programul îşi propune să-i stimuleze pe toţi părinţii, astfel încât, împreună cu statul, să contribuie la acest cont de economie al copiilor. În acest sens s-a instituit un mecanism simplu de deschidere a conturilor pentru fiecare copil din România.

La împlinirea vârstei de 18 ani, titularul contului, reprezentantul legal al acestuia sau succesorul legal al minorului, în anumite condiții, poate efectua retragerea totală a sumelor din cont“.

Deputat Anișoara Radu- PSD Tulcea