Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

A fost promulgată legea PSD prin care salariul de bază minim brut în agricultură și industria alimentară va fi de minimum 3000 lei lunar  A fost promulgată legea PSD prin care salariul de bază minim brut în agricultură și industria alimentară va fi de minimum 3000 lei lunar 
Măsura PSD, care a fost aplicată și în construcții, oferă venituri decente pentru salariații din sector, asigură forța de muncă pentru angajatorii români și... A fost promulgată legea PSD prin care salariul de bază minim brut în agricultură și industria alimentară va fi de minimum 3000 lei lunar 

Măsura PSD, care a fost aplicată și în construcții, oferă venituri decente pentru salariații din sector, asigură forța de muncă pentru angajatorii români și aduce mai multe venituri la bugetul de pensii din România.

În același timp, pentru salariații din agricultură și industria alimentară se aplică și taxe salariale reduse, la fel ca pentru angajații din construcții.

Astfel, legea prevede că până la sfârşitul anului 2022, pentru domeniul agricol, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de minimum 3000 lei lunar, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, pentru un program normal de lucru.

De asemenea, este prevăzut și faptul că perioadele lucrate în sectorul agricol constituie stagiu de cotizare pentru stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă acordate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În plus, se stipulează şi acordarea de facilităţi fiscale persoanelor fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor încheiate cu angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul agricol şi în industria alimentară.

Mirela Furtună
Deputat PSD Tulcea