Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

A încetat din viață Gheorghe Iamandi,un om deosebit,fotbalistul care a jucat o semifinala în Cupa Campionilor Europeni împotriva celebrei Liverpool! A încetat din viață Gheorghe Iamandi,un om deosebit,fotbalistul care a jucat o semifinala în Cupa Campionilor Europeni împotriva celebrei Liverpool!
A încetat din viață un om deosebit și un fotbalist important din istoria județului Tulcea: Gheorghe Iamandi. Condoleanțe familiei,corpul neînsuflețit va fi fost depus... A încetat din viață Gheorghe Iamandi,un om deosebit,fotbalistul care a jucat o semifinala în Cupa Campionilor Europeni împotriva celebrei Liverpool!

A încetat din viață un om deosebit și un fotbalist important din istoria județului Tulcea: Gheorghe Iamandi.

Condoleanțe familiei,corpul neînsuflețit va fi fost depus la capela catedralei Sf.Nicolae.

Personalități din JudețulTulcea: Gheorghe Iamandi, o legendă a fotbalului tulcean

📌 Născut la București, la data de 4 aprilie 1957, Gheorghe (Gică) Iamandi și-a început activitatea fotbalistică de la o vârstă foarte fragedă: avea numai 7 ani când a ajuns pentru prima dată la clubul „Dinamo“ București.

📌 A activat în cadrul acestui club la grupele de copii, juniori, tineret, dar și la echipa de seniori până în anul 1976.

📌 În toată această perioadă a fost convocat la diferite selecționate de copii, juniori și tineret organizate de Federația Română de Fotbal.

📌 La începutul anului 1976, a fost transferat la clubul Delta Tulcea, acolo unde a rămas până în toamna anului 1979.

📌 În acești ani a jucat fotbal atât în divizia B, cât și în divizia C, marcând, în total, 82 de goluri. Astfel, în anul 1978 este declarat golgheterul campionatului diviziei C, cu 38 de goluri marcate, iar în anul 1979 este declarat golgheterul campionatului diviziei B seria 1, cu 22 de goluri marcate.

📌 Ajunge în Divizia A la sfârșitul anului 1979, atunci când a fost transferat la clubul F.C. Scornicești.

📌 În aceeași Divizie a jucat la cluburile Dinamo București, F.C. Târgoviște, F.C. Bacău și Petrolul Ploiești, acumulând peste 150 de meciuri și 45 de goluri marcate.

📌 În anul 1984 a jucat în semifinala Ligii campionilor cu echipa Dinamo București, împotriva echipei engleze Liverpool.

📌 Tot alături de Dinamo București a câștigat, în 1984, campionatul și Cupa României în 1984.

📌 În iunie 1986, am revenit la clubul Delta Tulcea, acolo unde a activat până la sfârșitul anului 1989.

📌 FOTBAL ÎN CIFRE: Peste 150 de meciuri în Divizia A, cu 54 de goluri marcate și peste 230 de meciuri jucate în diviziile B și C, cu peste130 de goluri marcate pentru Delta Tulcea.

📌 Începând cu anul 1990 a devenit antrenor, activând la clubul Delta Tulcea până în anul 2017. În prezent, este pensionar din cadrul M.A.I.

📌 „Legat de județul Tulcea vă spun faptul că a reprezentat rampa de lansare a mea în fotbalul mare. Oamenii deosebiți pe care i-am cunoscut când am venit la Tulcea m-au făcut să mă întorc și să devin Tulcean. Iubitorilor de fotbal din Tulcea le mulțumesc, întrucât lor le datorez tot parcursul frumos al vieții mele sportive. De asemenea, aș dori să le mulțumesc antrenorilor Niculescu Paul, Ciupercă Paul, Ichim Vasile și Copil Vasile, care au avut încredere în mine. Aș mai aminti și colegii care m-au ajutat în cariera mea fotbalistică la Tulcea, Cosma Zaiț, Tufan Marin, Stoicescu, Constantin Alecse, Ioniță Dumitru, Stănăgui Marin, Cojocaru Victor, Hussein Iusein, frații Șacu, Lala Constantin, Rotaru Ion, Neluțu Stănescu, Petre Badea, Sandu Bădescu“, spunea Gică Iamandi, legendă a fotbalului tulcean.