Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

A.R.B.D.D., AFACERE DE „ÎNCĂ “9 MILIOANE DE EURO PE „HÂRŢOGĂRAIE“! A.R.B.D.D., AFACERE DE „ÎNCĂ “9 MILIOANE DE EURO PE „HÂRŢOGĂRAIE“!
Deși mai are doar câteva zile până când va fi înlocuit din funcție, guvernatorul Malin Mușetescu încearcă cu toate puterile să lase impresia că... A.R.B.D.D., AFACERE DE „ÎNCĂ “9 MILIOANE DE EURO PE „HÂRŢOGĂRAIE“!

Deși mai are doar câteva zile până când va fi înlocuit din funcție, guvernatorul Malin Mușetescu încearcă cu toate puterile să lase impresia că ar fi făcut ceva concret pentru Delta Dunării, să puncteze la capitolul imagine în încercarea de a-și salva funcția și mai ales salariul.
Astfel, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării anunța ieri că „Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Mălin-Matei Mușetescu a semnat astăzi contractul proiectului „Revizuirea planului de management și al regulamentului RBDD”, proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) “.
Vorbim de aproximativ 9 milioane de euro ce ar urma să fie plătite pentru modificarea, atenție, a unui plan de management aprobat de Guvern pe data de 16 septembrie 2015, plan pe care s-au mai cheltuit alte 11 milioane de euro!
Mai mult, deși pe planul de management s-au cheltuit peste 11 milioane de euro, acesta nu a folosit la nimic, fiind doar nişte hârtii degeaba!
Astfel, în planul de management al ARBDD aprobat în 2015, vezi foto, erau prevăzute, cu termene concrete, realizarea unor obiective concrete, multe solicitate de ani de zile de turiști, operatorii de turism, comunitățile din deltă, dar degeaba- vorbim de organizarea și amenajarea zonelor de acostare la mal natural, locuri destinate campării, în lipsa cărora, operatorii și turiștii sunt amendați chiar de către reprezentanții celor ce trebuiau să organizeze aceste zone!
Deși specialiștii spun că un plan de management se updatează odată la 10 ani, iată că deja în 2019 se revizuieşte planul existent, iar gurile rele din A.R.B.D.D. spun că graba ar fi dată de suma pe care ar urma să o încaseze un anume consultant, suma din care își pot asigura pensia mai multe persoane…