Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

AbrambuVIORICA: HAOS ÎN EDUCAȚIE! FĂRĂ MĂȘTI, TABLETE ȘI CU ȘCOLI NEDEZINFECTATE, VOR SĂ ÎNCEAPĂ CURSURILE AbrambuVIORICA: HAOS ÎN EDUCAȚIE! FĂRĂ MĂȘTI, TABLETE ȘI CU ȘCOLI NEDEZINFECTATE, VOR SĂ ÎNCEAPĂ CURSURILE
Majoritatea unităților de învăţământ din județul Tulcea nu sunt pregătite pentru începerea anului școlar, după cum reiese dintr-o situație centralizată de Inspectoratul Școlar Județean... AbrambuVIORICA: HAOS ÎN EDUCAȚIE! FĂRĂ MĂȘTI, TABLETE ȘI CU ȘCOLI NEDEZINFECTATE, VOR SĂ ÎNCEAPĂ CURSURILE

Majoritatea unităților de învăţământ din județul Tulcea nu sunt pregătite pentru începerea anului școlar, după cum reiese dintr-o situație centralizată de Inspectoratul Școlar Județean chiar ieri 2 septembrie, situație pe care am obţinut-o pe surse.
Școlile nu sunt dezinfectate,profesorii nu au fost testați medical, nu au măşti și nici tablete și laptopuri pentru elevi și profesori, specificând că nu există nici fonduri. Mult așteptatele tablete promise de Guvern nu vor veni prea curând, neexistând în momentul de față nici măcar un ghid pentru obținerea lor, iar șefa ISJ Tulcea, Viorica Pavel a precizat deja că nu vor fi tablete de ajuns pentru toți elevii.

„Deci: fără măşti, fără dezinfectanţi, fără tablete, fără camere în clasa să intre şi cei de acasă, jumate vor fi la scoală, jumate acasă, cu rândul, fără laptopuri pentru profesori. Doar cu „pepsi“ glas la bănci. Asta e şcoala pe care o începem pe 14 septembrie Pe bune, eu mă gândesc mai bine să stau acasă “ne mărturisea un profesor tulcean.

Deși Inspectoratul Școlar a cerut o situație reală a necesarului de tablete și laptopuri, s-a precizat totuși că nu vor primi toți, așa că „nicidecum că toți au nevoie pentru că nu există să se dea la toți și trebuie să fim realiști, deși vă dau dreptate că pentru toți trebuie asigurate “. Practic cadrele didactice vor trebui să facă diferența între elevii săraci și cei… bogați. OARE CUM VOR PERCEPE COPIII ACEASTĂ SITUAȚIE INGRATĂ?

 

 

 

 

 

 

.„Am luat decizia de a utiliza resurse din fondul de rezervă al Guvernului pentru achiziția de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, din cauza faptului că nu dețin calculatoare sau tablete”, Ludovic Orban, premier, 07.05.2020.

„NU TRECEM TOŢI COPII DIN ȘCOALĂ, NU EXISTĂ UN PROGRAM NAȚIONAL ÎN ACEST SENS “- Viorica PAVEL, inspector general Tulcea, mesaj trimis șefilor de unități școlare.

 

 

 

 

Oricum, s-a explicat că nu există încă ghid, deci nu vor veni prea repede nici tabletele și nici alte materiale.

LICEE FĂRĂ DEZINFECŢIE/DEZINSECȚIE

Conform situației centralizate, numeroase licee și școli nu au efectuat dezinfecție/dezinsecție pană la această dată, în multe cazuri neexistând buget pentru aceste operațiuni, astfel:

– Liceul Teoretic „Ion Creangă “Tulcea
– Liceul de Arte „George Georgescu “
– Liceul Teoretic „Grigore Moisil “
– Liceul Teoretic „Henry Coandă “
– Liceul tehnologic „Brad Segal “
– Liceul Tehnologic „Anghel Saligny “
– Liceul „Constantin Brătescu Isaccea “
– Palatul Copiilor Tulcea


Școlile „Elena Doamnă “, „Constantin Găvenea “, „Alexandru Ciucurencu “, „Ioan Nenițescu “, nr.12, Beidaud, Neatârnarea, Sarighiol de Deal, Beștepe, Luncă, Ceatalchioi, Chilia Veche, Dorobanțu, Izvoarele, Maliuc, Gorgova, Partizani, Murighiol, Dunavățu de Jos, Sarinasuf, Plopu, Nufăru, Malcoci, Peceneaga, Sfântu Gheorghe, Făgăraşul Nou, Sâmbăta Nouă, Iazurile.
– Grădinițele nr.4,17,18,13, „Dumbrava minunată “.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Să sperăm că lucrurile se vor mișca până la începerea anului școlar și nu doar pe hârtie, de ochii lumii!