ACCESUL LA LACUL SOMOVA, AMENAJAT CU FONDURI EUROPENE. CE ALTE PROIECTE VA MAI IMPLEMENTA PRIMĂRIA

Întălnire cu experții FLAG Delta, la Somova

Primăria comunei Somova intenționează să acceseze fonduri europene pentru amenajarea unor punte de acces la lacul Somova, un obiectiv interesant pentru turiștii ce vin în zonă și nu au timpul necesar pentru a ajunge în zone mai îndepărtate ale Rezervației Biosferei Delta Dunării.
„Sunt destul de mulți turiști care tranzitează și ar putea să se oprească la noi dacă pregătim aceste facilități, să amenajăm câteva puncte de acces, drum și ponton, pentru că acum malurile sunt destul de greu accesibile, e noroi iar oamenii mai vin cu canoele, bărci, etc. Avem posibilitatea să accesăm fonduri prin FLAG Delta și sper să reușim să realizăm aceste planuri “ne-a declarat primarul comunei Somova, Nicolae Coșovei.
În altă ordine de idei, pe diversele axe accesate, Primăria Somova va implementa mai multe proiecte.
„Prin P.N.D.L. avem câştigat proiect Reabilitare dispensar, localitatea Somova, valoare 890345 lei, apoi vom avea și o grădiniță nouă, șapte kilometri de drum asfaltat plus alte două străzi pe care le vom face prin GA.L., un tronson de canalizare în Somova și probabil și un proiect pentru modernizarea iluminatului stradal “a mai spus primarul Coşovei.