ACOR TULCEA SPUNE NU PENSIILOR SPECIALE

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat marți, 27 noiembrie, la lucrările ședinței extraordinare a Adunării Generale a Filialei Județene Tulcea a Asociației Comunelor din România. Întrunirea, care a inclus și reuniunea Consiliului Director al Asociației, a fost prezidată de Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și președintele ACoR Tulcea, cu acest prilej fiind prezenți 31 de primari din județ.

Discuțiile au vizat, între altele, analiza rezultatelor cooperării și aprobarea Raportului privind activitatea de audit pentru anul 2018, aprobarea Planului de audit public intern pe anul 2019, adoptarea hotărârii privind majorarea cotizației aparatului administrativ pentru 2019 precum și modificarea organigramei Filialei Județene Tulcea a Asociației Comunelor din România.

La punctul „Diverse”, președintele Eugen Ion a supus atenției primarilor prezenți intenția de a demara demersuri oficiale în vederea modificării Legii pensiilor, în sensul acordării unor facilități, în speță sporuri, la indemnizația aleșilor locali, în contextul în care aceștia sunt actualmente defavorizați la calculul pensiei. Această inițiativă a fost aprobată de cei prezenți printr-o hotărâre a Adunării Generale a Filialei Tulcea a ACoR.

„Este lăudabil că acest demers pornește de la Tulcea, dar nu va avea succes dacă nu va fi unul colectiv. Va trebui să vă uniți, la nivelul filialelor din țară, și să realizați toate diligențele necesare în această direcție. Noi, din partea Consiliului Județean, suntem de acord cu dumneavoastră pe deplin și vă susținem inițiativa”, a declarat, în acest sens, vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani.