Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Reţeaua ar fi livrat substanţe interzise în mai multe baruri din municipiu, acolo unde îşi petrec serile mulţi tineri tulceni. Conform unor surse din...

Reţeaua ar fi livrat substanţe interzise în mai multe baruri din municipiu, acolo unde îşi petrec serile mulţi tineri tulceni. Conform unor surse din dosar, o parte din plantele confiscate, din câte se pare canabis, erau cultivate și la Slava Rusă!

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea au efectuat la data de 29.01.2015 un număr de 5 percheziţii pe raza judeţului Tulcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări implicată în trafic de droguri de risc.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, a fost ridicată de la locuinţele persoanelor cercetate cantitatea totală de aproximativ 5,8 kg. droguri de risc specia cannabis (5.814,3 gr. dintr-un imobil şi 30,1 gr. din alt imobil) şi alte bunuri de interes pentru cauză.

Procurorii au luat măsura reţinerii faţă de trei persoane iar Tribunalul Tulcea a emis mandate de arestare preventivă pentru doi inculpaţi- CORNEI ALEXANDRU şi FURTUNĂ ALEXANDRU GEORGIAN şi a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de cea de a treia persoană, GUJA ANDREEA-VIRGINIA.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea (Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic şi Serviciul Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase).

ÎN INSTANŢĂ SE MENŢIONEAZĂ BARURILE DEEP

Vineri seara Tribunalul Tulcea a decis, odată cu arestarea celor doi, şi aplicarea unor măsuri preventive pentru tânăra plasată sub control judiciar, dezvăluind astfel şi zonele în care reţeaua ar fi distribuit substanţele interzise:

„Impune inculpatei Guja Andreea Virginia respectarea următoarelor obligaţii, pe durata controlului judiciar: – să nu se deplaseze în perioada controlului judiciar în barurile DEEP şi nici în alte baruri de pe raza judeţului Tulcea. – Să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi din dosar ori de membrii familiilor lor, să nu comunice cu aceştia pe nici o cale, direct sau indirect; -sa se supună unor măsuri de control şi tratament medical, în special în scopul dezintoxicării, ce vor fi stabilite de organul de supraveghere. “