Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ACȚIUNEA „SIGURANȚA PE APE“ ACȚIUNEA „SIGURANȚA PE APE“
Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a desfășurat acțiunea ,,Siguranța pe Ape’, pentru verificarea navigației, precum și pentru protejarea ecosistemului de pe cursul Dunării, de... ACȚIUNEA „SIGURANȚA PE APE“

politistiInspectoratul de Poliție Județean Tulcea a desfășurat acțiunea ,,Siguranța pe Ape’, pentru verificarea navigației, precum și pentru protejarea ecosistemului de pe cursul Dunării, de pe lacurile interioare și din zonele protejate.

Au fost constatate 37 de infracțiuni, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale și au fost indisponibilizate în vederea confiscării 73 de unelte de pescuit, 5 ambarcațiuni, 3 motoare de ambarcațiuni și 940,7 kilograme de pește și produse piscicole.

În perioada 6 iulie — 26 august a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi și cei de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea împreună cu cei ai Serviciului de Poliție Delta Dunării din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au desfășurat o acțiune pentru siguranța navigației pe fluviul Dunărea, în zona de litoral a Mării Negre și pe luciurile de apă navigabile, precum și pentru protejarea ecosistemului de pe cursul Dunării, de pe lacurile interioare și din zonele protejate.

În activitățile de verificare și control au fost angrenați 47 de polițiști, 25 de polițiști de frontieră, 16 de inspectori din cadrul Autorității Navale Române, precum și 27 de specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Gărzii Naționale de Mediu și Administrației Naționale Apele Române.

Acțiunea a avut ca obiective prevenirea producerii de accidente navale, prevenirea și combaterea consumului de alcool la bordul navelor și/sau ambarcațiunilor de agrement, de către personalul navigant și/sau conducătorii de ambarcațiuni, verificarea legalității activităților de agrement nautic și transport de persoane pe apă, precum și prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, a deținerii și folosirii uneltelor de pescuit interzise și a valorificării ilegale a peștelui și produselor piscicole.

Astfel, au fost verificate 5 societăți comerciale și 80 de autorizații, licențe și permise de pescuit.

De asemenea, echipele comune de control au verificat 184 nave, dintre care 88 de ambarcațiuni de agrement, 15 nave pentru transportul persoanelor, 2 bacuri, 56 complexuri de dragaj și 23 de ambarcațiuni de pescuit.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 37 de infracțiuni, dintre care 22 prevăzute de O.U.G. nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura, 10 la Legea nr.191/2003 privind transportul naval și 5 incriminate de Codul Penal

În cadrul dosarelor penale întocmite, sunt cercetate 20 de persoane depistate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.240 de lei, dintre care 12 prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, ,7 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 14 prevăzute de HG 876/2006 privind transporturile navale și 3 prevăzute de alte acte normative.

Totodată, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 73 de unelte de pescuit, 5 ambarcațiuni, 3 motoare de ambarcațiuni și 940,7 kilograme de pește și produse piscicole, dintre care 11 exemplare de sturion și 350 de exemplare de țipar.