Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Acțiuni educative și de conștientizare în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării Acțiuni educative și de conștientizare în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării
Tema din acest an pentru Ziua Mondială a Mediului ,,Combaterea poluării cu materiale plastice” este o temă stringentă pentru societatea actuală ceea ce impune... Acțiuni educative și de conștientizare în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării
Tema din acest an pentru Ziua Mondială a Mediului ,,Combaterea poluării cu materiale plastice” este o temă stringentă pentru societatea actuală ceea ce impune luarea unor decizii la nivel mondial pentru eliminarea, respectiv înlocuirea acestora cu materiale prietenoase cu mediul, dar și un comportament   responsabil din partea noastră a tuturor, prin reutilizarea celor deja existente.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) împreună cu partenerii săi au desfășurat acțiuni educative și de conștientizare în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Astfel, la Sulina, copiii însoțiți de profesori și responsabilii Centrului de Vizitare au organizat un Marș al Mediului, pe un traseu ce a pornit de la Liceul Teoretic ,,Jean Bart,, Sulina spre faleza Dunării, elevii purtând pancarte cu mesaje îndemnând la o gestionarea mai atentă a deșeurilor din plastic, la protecția mediului. La acțiune au participat peste 200 de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic ,,Jean Bart” Sulina și de la Cercul de Ecologie al Palatului Copiilor filiala Sulina.

La Centrul de Informare al ARBDD din Chilia Veche s-au desfășurat două activități organizate în parteneriat cu Școala Gimnazială Chilia Veche, pe grupe de vârstă (școală primară și gimnaziu) și unde s-a discutat despre problema majoră a secolului: deșeurile din materiale plastice și reutilizarea acestora funcție de posibilități. La acțiune au participat un număr de 36 de elevi şi cadre didactice.

La Crișan, elevii din  clasele I – VII ai Școlii Gimnaziale din localitate au celebrat Ziua Mondială a Mediului în cadrul unei activități educative organizate în aer liber, în coordonarea responsabilului Centrului de Informare și Educație Eco logică al ARBDD din localitate. S-a dezbătut problema reutilizării deșeurilor din plastic.  La acțiune au participat un număr de 27 elevi și cadre didactice.

Prevenirea generării deșeurilor și în special a deșeurilor din material plastic, protejarea și conservarea ariilor naturale de ,,invazia,, materialelor plastice este și trebuie să fie o preocupare majoră a tuturor instituțiilor și autorităților, dar nu în ultimul rând a noastră a tuturor.

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
Serviciul Educatie Ecologica si Relatii Internationale