Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ACŢIUNI PENTRU COMBATEREA PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE ACŢIUNI PENTRU COMBATEREA PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE
Peste 300 de autovehicule au fost verificate de polițiștii tulceni în weekendul trecul, în cadrul unor acţiuni desfășurate la nivel național ce vizau depistarea... ACŢIUNI PENTRU COMBATEREA PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE

accident_politia-rutieraPeste 300 de autovehicule au fost verificate de polițiștii tulceni în weekendul trecul, în cadrul unor acţiuni desfășurate la nivel național ce vizau depistarea conducătorilor auto care se deplasu sub influența băuturilor alcoolice și care încălcau limita legală de viteză.

Din analiza accidentelor grave în perioada 01.01.2017 – 28.02.2017  rezultă că principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, o reprezintă viteza, fie neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, fie peste  limita legală, urmată de conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În perioada 10.03- 12.03.2017, polițiștii rutieri au acționat pe raza județului Tulcea pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și conducerea autovehiculului sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunii au fost controlate peste 300 de autovehicule fiind aplicate 391 sancțiuni la legislația privind circulația pe drumurile publice, din care 207 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 8 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, poliţiştii au reţinut  32 permise de conducere, 7 certificate de înmatriculare și au constatat 8 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, din care 4 infracțiuni au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe și a refuzului sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

Acţiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a consumului de alcool  vor fi desfăşurate de Poliţia Rutieră şi în perioada următoare, în scopul determinării conducătorilor auto să adopte un comportament responsabil în trafic și să conștientizeze importanta siguranței în trafic pentru ei, cât și pentru cei din jur.