ACȚIUNI PREVENTIVE ÎN CADRUL ȘCOLILOR DIN MUNICIPIUL TULCEA

poliPolițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat mai multe activități informativ- preventive în școlile din municipiul Tulcea, pentru prevenirea victimizării minorilor, folosirea în siguranță a internetului și prevenirea accidentelor rutiere provocate de neatenția pietonilor.

Scopul principal al acțiunii l-a constituit diminuarea riscului de victimizare în rândul minorilor.

În ziua de 23.03.2017, polițiștii au avut o întâlnire cu elevii Colegiului Dobrogean Spiru Haret din mun. Tulcea, unde au fost prezentate aspecte cu privire la prevenirea traficului de persoane, prevenirea violenței, prevenirea hărțuirii în mediul on-line, combaterea delincvenței juvenile și apelarea corectă a numărului unic de urgență 112.

Elevii au fost sfătuiți să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

De asemenea la finalul activității, polițiștii au înmânat elevilor pliante cu recomandări preventive și reviste „Poliția Română”.

Elevii au fost interesați de informațiile primite de la polițiști, fiind atenți atât la recomandările preventive, cât și la cazurile pe marginea cărora s-au purtat discuții.

În ziua de 28.03.2017, polițiștii au prezentat elevilor clasei I din cadrul Școlii Generale nr. 12 din mun. Tulcea, videoclipuri despre regulile de circulație rutieră, siguranța pe internet și cum să se ferească de pericole atunci când sunt pe stradă, la joacă sau singuri acasă.

Și la finalul acestei activități, polițiștii au înmânat celor mici pliante cu recomandări preventive și exemplare din revistele “Poliția Română” și „Pentru Patrie”.

Pe toată durata activității educative copiii au fost activi în discuții și dornici să adreseze întrebări despre informațiile prezentate.