Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Adunarea generală a filialei judeţene Tulcea a ACoR Adunarea generală a filialei judeţene Tulcea a ACoR
    Vineri 11 aprilie 2014, între orele 11:00-14:00, la Sala Mihail KOGĂLNICEANU a Consiliului Județean Tulcea, a avut loc ședința Adunării generale a... Adunarea generală a filialei judeţene Tulcea a ACoR

 

 

Vineri 11 aprilie 2014, între orele 11:00-14:00, la Sala Mihail KOGĂLNICEANU a Consiliului Județean Tulcea, a avut loc ședința Adunării generale a Filialei Județene Tulcea a Asociației Comunelor din România.
Au participat primari ai comunelor și orașelor, reprezentanți ai acestora, președintele Consiliului Județean Tulcea, senatori și deputați, directori ai insituțiilor deconcentrate, lideri ai organizațiilor sindicale, mass-media, etc.
Principalele puncte pe ordinea de zi au fost: însușirea raportului de activitate pe anul 2013; însușirea bilanțului contabil pe anul 2013; însușirea proiectului bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2014; aprobarea organigramei Filialei Județene Tulcea a Asociaţiei Comunelor din România; aprobarea modificărilor și completărilor Normelor generale pentru exercitarea activității de audit public intern;

Hotărârile Adunării generale a Filialei Județene Tulcea a Asociaţiei Comunelor din România sunt următoarele: aprobarea raportului de activitate pe anul 2013; aprobarea bilanțului contabil pe anul 2013; aprobarea proiectului bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2014.
La punctul diverse s-au discutat probleme deosebit de importante ale administrației publice locale, precum: situația salariilor de mizerie ale personalului din administrația publică locală de la nivelul comunelor; situația problemelor privind incompatibilitatea; impozitarea corectă a terenurilor conform folosinței lor; rezultatele activităților parlamentarilor tulceni care privesc administrația publică locală de la nivelul comunelor; posibilitatea ca și orașele să poată organiza activități de cooperare în cadrul ACoR; stadiul investițiilor promovate de Consiliul Județean Tulcea; Strategia de dezvoltare a Deltei Dunării; alte probleme ridicate de autoritățile locale, centrale sau de invitați;
“Mulțumesc domnului Horia Teodorescu pentru sprijinul acordat demersurilor primarilor, parlamentarilor care au promovat proiectele zonelor rurale tulcene, liderilor Cartel Alfa Petruș Solomencu și Ion Caraignat și celorlalți invitați prezenți!” a declarat preşedintele Filialei Județene Tulcea a Asociaţiei Comunelor din România, primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie.

La ședință au mai participat deputatul Vasile Gudu, deputatul Neviser Zaharcu, deputatul Ion Bălan, senatorul Octavian Motoc, reprezentanți ai sindicatelor, ai asociațiilor axate pe servicii publice, primari ai comunelor din județul Tulcea.

 

„Primarul Ștefan Ilie este un om care muncește în beneficiul autorităților locale. Și este corect să recunoaștem că atunci când o măsură propusă de Asociația Comunelor  reușește, aceasta vine și în beneficiul locuitorilor județului Tulcea. Scopul nostru este acela de a ridica standardul de viață al județului nostru, iar în acest sens am început să promovăm pentru fiecare localitate un proiect“, a spus președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

 

Domnia sa a mai discutat şi despre proiectele gândite pentru peste 30 de localități prinse în strategia Deltei Dunării și a remarcat parteneriatul eficient dintre CJ și primării, care trebuie fructificat și pe viitor.

 

„Vă rog să răspundeți prompt, să fiți deschiși la solicitările de a participa la o serie de întâlniri, cum ar fi cele cu Banca Mondială“, le-a mai transmis președintele primarilor prezenți în sala de ședința Consiliului Județean.