Adversari accesibili pentru formațiile românești în cupele europene (P)

La mai puțin de două săptămâni până la startul noului sezon al Ligii 1, dar încă sub impresia parcursului excelent al naționalei U21 la Euro 2019, gândurile multor microbiști se îndreaptă cu speranța către preliminariile cupelor europene intercluburi, mai ales după un sezon 2018/2019 în care nu am avut nicio reprezentantă. Iată cum stau lucrurile în acest sezon, în urma tragerii la sorți de la sediul UEFA din Nyon.

Campioană în Liga 1 în ultimele două sezoane, CFR Cluj va întâlni în primul tur preliminar al Ligii Campionilor formația Astana, câștigătoare a titlului în Kazahstan. Bookmakerii caselor de pariuri o creditează pe CFR cu prima șansă la calificare, oferindu-i o cotă de 1.70, în timp ce Astana are cota 2.22 să se califice. Prima partidă se va jucă la Astana, pe 9 iulie, la ora 16:00, iar meciul decisiv va avea loc pe Cluj Arena, în data de 17 iulie, la ora 21:00. Spre deosebire de alți ani, drumul campioanei României către grupele Champions League 2019/2020 începe chiar din primul tur, situație normală dacă iei în calcul punctele obținute de reprezentantele fotbalului românesc în ultimele sezoane ale cupelor europene.

În eventualitatea în care vor trece de campioana Kazahstanului, ardelenii vor întâlni în turul 2 echipa israeliană Maccabi Tel Aviv. Primul meci ar putea avea loc la Cluj, pe 23/24 iulie, iar returul la Tel Aviv, pe 30/31 iulie. CFR pornește cu prima șansa în dublă cu Astana, însă la fel au stat lucrurile și anul trecut în dublă pierdută incredibil în față echipei luxemburgheze Dudelange. De data această însă, clujenii au reușit să îl păstreze pe Dan Petrescu în funcția de antrenor, iar continuitatea acestuia pe bancă ar putea atârna destul de greu în această campanie de calificare.

În cazul nefericit în care elevii lui Dan Petrescu nu vor trece de Astana, aceștia vor intra în turul 2 al Europa League, acolo unde vor întâlni una din următoarele formații: Tre Penne (San Marino), FC Santa Coloma (Andorra), Feronikeli (Kosovo) sau Lincoln Red Imps (Gibraltar).

În primul tur preliminar al Europa League, FCSB are parte de un adversar destul de accesibil, Milsami Orhei, din Republica Moldova. Dacă vor trece de Milsami Orhei, steliștii vor juca cu învingătoarea dintre Alashkert (Armenia)  și FK Makedonija Skopje (Macedonia de Nord). La casele de pariuri, FCSB este creditată cu cota 1.06 la calificare. Meciul tur se joacă la București, pe 11 iulie, ora 21:30, iar returul pe 18 iulie, ora 20:00.

Tot în primul tur al Europa League, U Craiova va juca în compania formației FK Sabail, din Azerbaidjan. Meciurile vor avea loc pe 11 iulie, ora 19:00, la Baku și pe 18 iulie, ora 20:00, la Craiova. Dacă trec de formația din Azerbaidjan, oltenii se vor duela cu Honved Budapesta (Ungaria) sau Jalghiris Vilnius (Lituania). Craiova este favorită clară a dublei, având cota 1.25 la calificare.

Viitorul Constanța, câștigătoarea Cupei României, competiție sponsorizată de agenția de betting  Casa Pariurilor, începe drumul către grupele Europa League din turul 2, acolo unde va da piept cu formația antrenată de Ladislau Boloni, Royal Antwerp (Belgia). Constănțenii au cota 1.70 la calificare, iar belgienii cota 2.17. Dubla dintre Viitorul și Antwerp se anunță extrem de interesantă, mai ales în condițiile în care Gheorghe Hagi și Ladislau Boloni au schimbat replici destul de dure la începutul acestui an. Scandalul a fost iscat de un interviu acordat Gazetei Sporturilor de Ladislau Boloni. Meciul tur se joacă în Belgia, pe 25 iulie, la ora 20:00, iar returul pe 1 august, ora 20:00, la Constanța.