ALERTĂ DE INUNDAȚII: SITUAȚII CRITICE LA PĂTLĂGEANCA ȘI CARAORMAN!

foto arhivă

Mai multe Primării din județ, din zone afectate de creșterea nivelului apelor Dunării, au solicitat ajutorul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Astfel, Primăria C.A.Rosetti transmite că sunt necesare efectuarea unor intervenții pe porțiunile afectate ale digurilor de apărare contra inundațiilor, în zona comunei, în vederea consolidării și refacerii coronamentului acestora. Totodată, se solicită alocarea a 1000 de bucăți saci rafie și 1000 de litri de motorină.
Comitetul Local pentru situații de Urgență Sulina solicită materiale necesare intervenției de urgență în zona nordică a canalului Dunăre- pod plajă și zona Prospect- 1000 bucăți saci rafie, 1000 metri pătrați folie plastic și 1000 metri pătrați.
Primăria Ceatalchioi anunță că situația este critică în localitatea Pătlăgeanca, nu neapărat prin prisma nivelului ridicat al apelor fluviului, ci datorită erodării liniei de apărare, din cauza valurilor și curenților puternici. Pentru intervenții, Primăria Ceatalchioi solicită 3000 de saci rafie și alte materiale necesare.
Referitor la situația din zona localității Crișan, primarul Ilie Munteanu spune că în localitatea Caraorman digul de protecție aflat în administrarea SGA Tulcea prezintă risc major de inundații, fapt ce necesită lucrări urgenţe de consolidare a acestuia. În momentul de față Primăria efectuează lucrări de prevenire a inundațiilor, cu utilajelor din dotare.
La Mila 23 SGA deține o stație de pompare, însă aria de lucru a acesteia nu acoperă întregul intravilan, fapt ce conduce la existența anumitor gospodării afectate de apă. Primăria Crișan va achiziționa o motopompă pentru a acoperi și zona gospodăriilor aflate în pericol de inundație ce nu sunt cuprinse în aria de competență a SGA Tulcea.
În localitatea Crișan SGA deține în exploatare două stații de pompare, însă capacitatea acestora de evacuare este subdimensionată, fapt ce impune suplimentarea cu motopompe ce aparțin Primăriei.
Conform prefectului Lucian Furdui, toate solicitările primarilor vor fi aprobate în Comitetul pentru Situații de Urgență.