Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ALIANȚA PSD -ALDE S-A RUPT: TENTATIVĂ RATATĂ DE PRELUAREA A PRIMĂRIEI LA MALIUC ALIANȚA PSD -ALDE S-A RUPT: TENTATIVĂ RATATĂ DE PRELUAREA A PRIMĂRIEI LA MALIUC
Semn că USL mai trăiește, consilierii locali PSD, PNL și ALDE și-au dat ieri măna în încercarea de a-l înscăuna pe fostul primar PDL... ALIANȚA PSD -ALDE S-A RUPT: TENTATIVĂ RATATĂ DE PRELUAREA A PRIMĂRIEI LA MALIUC
Semn că USL mai trăiește, consilierii locali PSD, PNL și ALDE și-au dat ieri măna în încercarea de a-l înscăuna pe fostul primar PDL al comunei Maliuc, Gheorghe Manole, în funcția de viceprimar. Din motive de analfabetism tehnic, operațiunea a dat greș…
După ce atât primarul a fost eliberat din funcție după procesul cu Agenția Națională de Integritate, pentru vina „gravă “de a fi făcut parte și din Consiliul de Administrație al școlii, și la fel, viceprimarul este în proces cu aceeași agenție, ieri la Maliuc a avut loc o ședință pentru delegarea atribuțiilor de primar unui consilier local. Din acest for fac parte 9 consilieri:6 PSD, 2 PNL și unul ALDE.
Deși cei de la PSD nu aveau teoretic emoţii, acestea au apărut după ce doi social democraţi au votat alături de cei de la PSD și ALDE, în favoarea fostului primar Manole, actual consilier local liberal.
Culmea însă, unul din cei doi PSD-iști a votat greşit, votul acestuia fiind invalidat, astfel încât operațiunea prin care fostul primar ar fi preluat puterea, a eșuat.
Urmează acum excluderea celor doi consilieri PSD, Cărpăveche Pavel și Ciurea Viorel. Deși sursele din Maliuc spun că la mijloc ar fi nişte terenuri oferite consilierilor PSD, se pare că a contat și faptul că unul dintre consilierii care au trădat este angajat la Navrom, acolo unde șef este liberalul Nicolae Chichi.
În ceea ce privește votul consilierului ALDE, teoretic în alianță cu PSD, conducerea partidului spune că va discuta cu Grigore Bumbac, însă ca exemplu a fost dată și situația din comună Somova, acolo unde invers, consilierii PSD au votat cu liberalii schimbarea viceprimarului ALDE…
Dar cum politica e încurcată, interesele bătând doctrinele, probabil în cazul ALDE nu se va lua măsura excluderii, însă cei de la ALDE ar putea resimți în alte părți răzbunarea celor de la PSD, cum ar fi în unele posturi de deconcentrate.
Până la excluderea celor doi consilieri PSD nu se va mai organiza o altă ședință pentru delegarea atribuțiilor, acestea fiind exercitate de încă viceprimarul Florentina Maioru.