Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

La Băltenii de Jos au ajuns pachete cu alimente în valoare de 10.000 de lei (donaţii ale mebrilor şi simpatizanţilor PSD la nivel judeţean)....
Ajutoare pentru localnicii din Bălteni

Ajutoare pentru localnicii din Bălteni

La Băltenii de Jos au ajuns pachete cu alimente în valoare de 10.000 de lei (donaţii ale mebrilor şi simpatizanţilor PSD la nivel judeţean).

Aici, oamenii s-au plâns de faptul că, în toată această perioadă, cât a fost Dunărea blocată de sloiuri de gheaţă, n-au avut cum să se aprovizioneze cu alimente, că n-au avut nici pâine ori medicamente şi că nimeni nu a ajuns la ei să-i intrebe cum se descurcă.

Mai mult decât atat, ultima furtună le-a distrus singurul ponton de acostare, astfel încât pentru majoritatea localnicilor, oameni de vârsta a treia, traversarea Dunării cu barca la Mahmudia este o acţiune periculoasă, aproape imposibilă.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Tulcea, deputatul Teodorescu Horia, i-a asigurat pe oameni că va face toate diligenţele necesare pentru reabilitarea pontonului.

„Viata acestor oameni este grea, sunt bâtrani şi singuri cei mai multi dintre ei şi cred ca este de datoria noastră să-i ajutăm. Mi-au spus că nu au pensii, sau, dacă le au, sunt foarte mici pentru nevoile lor. Nu au medicamente, le este foarte greu să ajungă la medic. Unii dintre ei traiesc cu ceea ce reuşesc să le trimită copiii lor plecaţi la muncă, în Europa“, a declarat Teodorescu.