Alocațiile copiilor, un imperativ pentru viitorul României


Într-o țară în care mulți copii abandonează școala din cauza lipsei banilor pentru rechizite și îmbrăcăminte, într-o țară în care mulți copii merg la culcare nemâncați, într-o țară în care potențialul multor copii se pierde din cauza lipsurilor materiale, Guvernul coaliției de centru-noaptea refuză să dubleze alocațiile.
Dublarea alocațiilor copiilor nu reprezintă o cheltuială, așa cum consideră domnul Cîțu, ci o investiție în viitor, o investiție în viitorul României. Un an în plus la școală se transformă într-o creștere de 8-9% la venitul obținut ulterior.
Prin dublarea alocațiilor facem o investiție într-o societate cu o forță de muncă bine calificată, în reducerea discrepanțelor sociale și într-un sistem economic mult mai sustenabil pe termen mediu și lung.
Coaliția PNL-USRPLUS-UDMR a blocat de 4 ori intrarea în vigoare a legii care dublează alocațiile, o lege votată de PSD și declarată consituțională de Curtea Constituțională a României.
Parlamentarii PSD au depus un amendament la legea bugetului pentru anul 2021 prin care să introducă sursele financiare pentru dublarea alocațiilor, amendament care a fost respins în comisii de actuala majoritate, dar ne vom lupta pentru adoptarea amendamentului în plen.
Mă adresez direct liderilor coaliției de guvernare să înțeleagă că nu trebuie să luăm ostatici copii într-un joc politic.
Toate aceste șanse ratate ale copiilor de azi, condamnați la sărăcie, înseamnă înzecit sau înmiit mai multe șanse ratate de România în viitoarele decenii.
Copii sunt viitorul nostru! Cum ne creștem copiii, așa va arăta viitorul!

Deputat PSD Tulcea, Mirela Furtună