Am votat pentru dublarea alocațiilor, am respins amânarea impusă de PNL

Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege de respingere a OUG care prevedea amânarea pentru data de 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra si 6 abtineri.

Reamintesc faptul că încă din decembrie 2019, Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă a PSD care prevedea dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii până în 2 ani şi cei cu handicap.
Pe 14 ianuarie, legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Astăzi, miercuri, 3 Mai 2020 votul majorității parlamentare a făcut dreptate pentru copii iar PSD a demonstrat odată în plus că luptă pentru și reușește să adopte legi pentru oameni.

Nu copii trebuie să plătească incompetența celor care doar promit fără să facă nimic concret. Alocația este un drept iar toți copii au nevoie de acești bănuți mai mult decât oricând.
Drepturile lor legale trebuie respectate și acordate, așa cum spune legea, nu tergiversate politic, pentru interesele cinic-electorale ale PNL. De aceea am votat pentru respingerea categorică a  amânii dublării alocațiilor de către guvernul liberal care refuză să aloce resursele cuvenite.

Guvernul Orban spune că nu sunt bani. Noi le oferim soluția:
Prin rectificare bugetară, de la capitolul ,,Bunuri și Servicii”.
51 e miliarde de lei a prevăzut guvernul Orban pentru 2020 , cu doar 16 ministere față de: 40 de miliarde de lei în Oct 2019, când a predat PSD guvernarea.
Altfel spus, guvernarea PNL cu mai puține ministere-16 cheltuie mult mai mulți bani pentru achiziții de bunuri și servicii decât guvernul PSD care avea 24 de ministere. Sunt 11 miliarde de lei ÎN PLUS, în 2020 față de Oct 2019 ( 51 vs 40)
Pentru dublarea alocațiilor copiilor este necesară o sumă de aprox 7,5 miliarde de lei ANUAL.

Președintele Iohannis trebuie să demonstreze că-i pasă de copiii României și să promulge această lege astfel încât copiii să beneficieze de aceste alocații majorate.

Deputat Radu Anișoara

Comisia buget, finanțe și bănci