AMBASADORUL FRANȚEI,ÎN VIZITĂ LA TULCEA

foto arhivă

În perioada 3-8 iunie 2019, la Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simionˮ Tulcea, Centre National de la Recherche Scientifique (laboratoarele UMR 5602 GEODE și 7266 LIENSs), Groupe d’Histoire des Zones Humides și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării Tulcea, cu concursul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Asociației Române de Limnogeografie, Universității „Alexandru Ioan Cuzaˮ din Iași și Universității București, sub patronajul Consiliului Județean Tulcea și Institutului Francez din București, vor organiza colocviul internațional „Géo-Histoire des zones humides d’ici et d’ailleurs. Regards croisés sur des trajectoires d’artificialisation et de conservationˮ. Această manifestare științifică a fost inclusă pe lista proiectelor finanțate de Sezonul România-Franța 2019.

Organizatorii manifestării științifice doresc să inițieze o dezbatere asupra traiectoriilor de artificializare a zonelor umede și să propună un dialog în jurul problemei temporalității și utilității reconstituirii evoluției geo-istorice a acestora. Se dorește de asemenea punerea în evidență a rolului intervențiilor antropice mai vechi sau recente în funcționarea acestor spații, precum și temporalitatea modificărilor înregistrate din perspectiva includerii lor în viitoarele planuri de management.

            Deschiderea oficială a lucrărilor colocviului va avea loc luni, 3 iunie, 2019, ora 900, în Sala Toma Caragiu a Hotelului Delta, în prezența doamnei Michèle Ramis, Ambasadoarea Frantei în România.