Anamaria Zaharia, campioana din Poşta

zahariaAnamaria Zaharia este o tulceancă, originară din localitatea Poşta, de care multă lume poate nu a auzit, dar care s-a remarcat atât la Campionatele Naţionale de canotaj, cât şi la cele europene şi mondiale. Sportivă legitimată la CS “Stiinta” Constanta, Anamaria a devenit multiplă campioană naţională în probe de simplu feminin, dublu rame feminin, 4 rame feminin, dar şi 8+1 feminin obţinând 8 medalii de aur din 14.
În finalele Campionatelor Mondiale de canotaj pentru junior de la Hamburg, echipajul feminin de 8+1, format din Paula Logofătu, Diana Mihai, Andreea Budeanu, Anamaria Zaharia, Anca-Elena Filip, Raluca-Mihaela Munteanu, Ionela-Mădălina Petreanu, Iuliana Crefelian și Georgiana-Lorena Palasca, a cucerit bronzul, în 7 min 26 sec 71/100, sosind după Germania (7:15.37) și Rusia (7:23.15).
La Campionatul European de juniori desfăşurat în perioada 23-24.05.2015 la Racice (Cehia), medaliile de aur au fost câștigate de echipajele feminine patru vâsle și cel de opt rame cu cârmaci (Mădălina Hegheș, Roxana Georgiana Parașcanu, Cristina Georgiana Sava, Anamaria Zaharia, Mădălina Gabriela Cașu, Lidia Viorica Roman, Andreea Ioana Budeanu, Monica Basanciuc, Andreea Cristina Ștefan; antrenor Viorel Talapan), cu timpul de 6:45:762.
Acum, Anamaria se pregăteşte alături de colegii săi pentru Campionatul Mondial de juniori ce se va desfăşura în perioada 5- 9.08.2015 la Rio de Janeiro, Brazilia.