Anișoara Radu, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, a participat la lansarea Proiectului JERAD

Anișoara Radu, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, a participat la lansarea Proiectului JERAD 2SOFT/4.2/70 (JOINT EMERGENCY RESPONSE ACROSS DANUBE) finanțat prin Programul Operational Comun România-Ucraina. Parteneriatul este semnat între ISU ,,Delta “ și Inspectoratul pentru situații de Urgentă Ucraina.

„Este o inițiativă foarte importantă pentru dezvoltarea Inspectoratului de Urgentă -Tulcea și, totodată, pentru siguranța cetățenilor județului Tulcea, întrucât, din câte am aflat, obiectivele proiectului propun să diminueze efectele situațiilor de urgență și să permită intervenția promptă în situații de urgență în zona de frontieră dintre România și Ucraina” a declarat Anișoara Radu.

Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014 – 2020 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și cofinanțat de statele participante în program.

Obiectivele principale ale proiectului sunt:
1. dezvoltarea unei platforme de schimb de informații ca instrument al procesului decizional comun în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte transfrontaliere, până la sfârșitul implementării proiectului;
2. creșterea capacității operaționale comune a partenerilor prin achiziția de vehicule speciale, mijloace tehnice și echipamente;
3. creșterea nivelului de cooperare transfrontalieră prin ateliere și exerciții comune până la sfârșitul implementării proiectului.