Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ansamblul Artistic “Baladele Deltei”,pe scenă de Ziua Dobrogei Ansamblul Artistic “Baladele Deltei”,pe scenă de Ziua Dobrogei
Ziua de 14 noiembrie este cunoscută din 1998 ca “Ziua Dobrogei” atunci când un grup de 3 persoane de suflet au iniţiat un ciclu... Ansamblul Artistic “Baladele Deltei”,pe scenă de Ziua Dobrogei

Ziua de 14 noiembrie este cunoscută din 1998 ca “Ziua Dobrogei” atunci când un grup de 3 persoane de suflet au iniţiat un ciclu de manifestări cultural – artistice dedicate acestui măreţ eveniment istoric aniversând astfel provincia noastre dintre Dunăre şi Mare.

Anul acesta se împlinesc 135 de ani de la revenire Dobrogei la Patria – Mamă, România.

Ansamblul Artistic “Baladele Deltei” care a fost organizator de la început al acestui eveniment va susţine pe 12 noiembrie 2013, ora 1800 la Teatrul “Jean Bart” un spectacol folcloric inspirit din obiceiurile şi tradiţiile dobrogene.

Îşi dau concursul orchestra şi formaţia de dansuri populare ale ansamblului alături de soliştii vocali Elena Plătică, Costel Atanasof şi Georgeta Nichifor.

Invitat în spectacol: Grupul vocal “Pandelaşul”

Conducerea muzicală: Aurelian Croitoru

Regia artistică: Ştefan Coman

Săptamâna trecută (5-6 noiembrie 2013) formaţia de dansuri populare a Ansamblului Artistic „Baladele Deltei” a participat la realizarea a două emisiu ce vor fi difuzate astfel pe Naţional TV:

–        17.11.2013, ora 1315 – „Să v – amintiţi duminica”

–        23.11.2013, ora 1300 – „Tradiţii de la bunica”

Artiştii ansamblului au prezentat folclor muzical – coregrafic din zonele Dobrogea, Moldova, Oltenia în coregrafia maestrului Ştefan Coman.