Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ansamblul „Danubius”, câștigător al trofeului festivalului „Sunt mândru de portul meu” Ansamblul „Danubius”, câștigător al trofeului festivalului „Sunt mândru de portul meu”
După ce a obținut Premiul I la ediția a XIX-a a Festivalului Concurs Județean de Foclor Dobrogean pentru Copii și Tineret „Cununa dansului și... Ansamblul „Danubius”, câștigător al trofeului festivalului „Sunt mândru de portul meu”

După ce a obținut Premiul I la ediția a XIX-a a Festivalului Concurs Județean de Foclor Dobrogean pentru Copii și Tineret „Cununa dansului și portului popular dobrogean”, Casimcea, 29 Aprilie 2018, ansamblul folcloric de juniori „Danubius”, al Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, coordonat de profesorul Cătălin Tănăsuică, și-a mai trecut o victorie în palmares.

Bătuta de la Enisala, Beștepeanca, Hora peste picior, Clopoțelul și Cadâneasca au fost dansurile nord-dobrogene care au cucerit publicul și juriul festivalului „Sunt mândru de portul meu”, organizat în perioada 1-3 iunie la Albești, Constanța, sub tutela Ministerului Educației Naționale, cu sprijinul Primăriei Albești și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, de Școala Gimnazială „Ion Creangă”, din Albești.

Nu mai puțin de 27 de ansambluri, din județele Bistrița, Botoșani, Constanța, Hunedoara, Ialomița și Mureș au participat la acest festival deja omologat de Ministerul  Educației Naționale în calendarul activităților educative din România, activitate cultural-educativă având drept scop buna educație civică și culturală a tinerelor generații, în spiritul înțelegerii și perpetuării valorilor tradiționale ale culturii strămoșești.

Trofeul festivalului și diploma pentru cea mai bună evoluție au fost câștigate de membrii ansamblului „Danubius” Tulcea, ansamblu care în perioada 6-9 iunie a.c. se va deplasa la Ohrid, Macedonia, ca răspuns al invitației de a participa la un festival internațional de folclor balcanic.